Ympäristöystävällisemmät Kiilto Freeze -55 °C, Kiilto Leakfinder ja Kiilto Pressureclean nyt saatavilla

Ammattikäyttöön kehitetyissä Kiilto Freeze -55 °CKiilto Leakfinder ja Kiilto Pressureclean -aerosoleissa on otettu käyttöön uusi HFO-ponneaine, jonka ansiosta tuotteet ovat entistä ympäristöystävällisempiä. Tuotteiden ominaisuudet säilyvät ennallaan.

Ponnekaasujen kehitystyössä on keskitytty ympäristövaikutusten vähentämiseen siitä asti, kun freonien vaikutus otsonikerrokseen todettiin. Uudistetuissa aerosoleissa aiemmin käytetty HFC-ponneaine on ollut edeltäjiään vihreämpi vaihtoehto, mutta HFO-muutoksen ansiosta tuotteiden vaikutus ilmaston lämpenemiseen laskee entisestään.

Ympäristömyötäisyys kehityksen lähtökohtana

Ponnekaasun ympäristövaikutuksia voidaan esittää kahdella arvolla. ODP (Ozone Depletion Potential) kuvaa aineen vaikutusta otsonikerrokseen. GWP (Global Warming Potential) kertoo, miten paljon tuote vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen.

”Tuotekehityksessämme on tärkeää, että löydämme ja otamme käyttöön entistä turvallisemmat ja ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot, mutta totutusta tehosta ja laadusta tinkimättä. Aiemmin käytössä olleen HFC-ponneaineen ODP-arvo on nolla, eli se ei vahingoittanut ilmakehää. Kuitenkin sen GWP-arvossa oli vielä parantamisen varaa. Uuden ponneaineen ODP on myös nolla, mutta GWP laski selvästi. HFO-ponneaine on ilmaston lämpenemisen kannalta parempi vaihtoehto kuin aiempi HFC-ponneaine”, Pia Sjöberg, KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö täsmentää.

Uudistunut, jatkossakin palamaton Kiilto Pressureclean -puhdistusspray on pystyasennossa painepuhdistaja ja ylösalaisin käännettynä nopea jäädyttäjä. HFO-muutos ei vaikuta tuotteiden ominaisuuksiin tai käyttötarkoituksiin.

Tunnistat uudella ponneaineella varustetut aerosolit ”Uudistettu! Renewed!”-tekstistä pakkauksen etuosassa. Voit lukea lisää uudistetuista aerosoleista niiden tuotesivuilla.

Kiilto Freeze – 55 ºC – siirry tuotesivulle

Kiilto Leakfinder – siirry tuotesivulle

Kiilto Pressureclean – siirry tuotesivulle