Vuoden kokki Ismo Sipiläisen reseptivinkit lounaaksi!

Porsaan savukyljellä maustettu ohratto

2-4 henkeä

2dl Kokonainen Ohra suurimo

200g Savustettu Porsaan kylki pala

1kpl Kelta sipuli

5dl Lihaliemi

2rkl Smetana

½ pnt Persilija tuore

Kuori ja leikkaa sipulista noin 5mm kokoista kuutiota. Poista porsaan kyljestä nahka mikäli se on vielä jäljellä ja leikkaa kylki sormenpään kokoisiksi paloiksi. Laita liha sekä sipuli kylmälle paistin pannulle ja liedelle. Näin saadaan tehokkaammin porsaan oma rasva irtoamaan ja antamaan makua tehokkaammin. Anna sipulin ja porsaan kuullosttua omassa rasvassa noin 5 minuuttia.

Lisää pannuun ohrasurimot ja lisää kiehautettua lihalientä noin 2dl ensiksi, lisää nestettä puoli desiä kerrallan, kuitenkin niin, että kun suurimot ovat kypsiä, ne eivät ui nesteessä. Aivan kuin tekisit risottoa. Kun suurimot ovat kypsiä, mausta suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla. Lopuksi hienonna persilija ja lisää ohraton joukkoon. Samalla sekoita smetana joukkoon ja tarjoile.

Paahdettua ananasta kinuskin ja kermavaahdon kera

1kpl Ananas kokonainen

5dl Kerma

2dl Sokeri

½ dlTomusokeria

1rkl Voi

1kpl Vanilija tanko

(4cl Jaloviina)

Laita kokonainen ananas uunipellille ja paahda sitä 1 tunti 180 asteisessa uunissa. Ananasta ei tule kuoria eikä tähkää tarvitse poistaa ennen uuniin laittoa. Mittaa kattilaan 3 dl kermaa sekä 2 dl sokeria keitä kermaa kasaan kunnes seoksesta tulee kullanruskeaa. Sekoita joukkoon voi ja halutessasi mausta kinuski vielä jaloviinalla lopuksi. Voit myös maustaa kinuskin esimerkiksi kanelilla. Kaada loput 2 dl kermaa kulhoon ja kaavi joukkoon vanilija tankosta siemenet joukkoon. Mausta kermaa halutessasi tomusokerilla ja aloita kerman vaahdotu. Vaahdota kermaa kunnes se on paksuuntunut. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa voiksi.

Nosta ananas uunista ja anna sen hetken aikaa jäähtyä ja leikkaa molemmat päädyt pois ja sen jälkeen esim 4 osaan. Paahtamisen ansioista ananaksen keskusta tulisi olla muuntunut syötäväksi. Nauti anans kinuskin ja kuohkean kermavaahdon kanssa.