Vaativat mattoasennukset tehdään laatumateriaaleilla

Mattoasennus Karjalainen ja Kiilto: Saumatonta yhteistyötä

Lattia- ja seinäpäällysteiden asentaminen on pääosin käsityötä. Ensiluokkaiset materiaalit ja saumaton yhteistyö ovat laadun tae.

Kajaanilaisessa Mattoasennus Karjalaisessa on vahva tekemisen verenperintö: Karjalaisen perheen veljekset työllistyvät yrityksessä, jonka juuret ulottuvat 1970-luvulle alalla toimineen isän pohjatyöhön.

Isältä saatu työnteon malli oli esikuvana myös Mattoasennus Karjalaista luotsaavalle Aapo Karjalaiselle.

”Omana oppi-isänäni on ollut lisäksi kajaanilainen Markku Lindberg, joka oman sisustusalan yrityksensä lopetettuaan kannusti jatkamaan työtä. Sitä kautta sain niin työkaluja, arvokkaita neuvoja kuin hyviä asiakas- ja yhteistyösuhteita.”

”Perinnöksi” saatuihin ensimmäisiin yhteistyökumppaneihin kuului myös Kiilto, jolla on valikoimissaan muun muassa lattia- ja seinäliimoja sekä pintatasoitteita.

”Lattia- ja seinäpintojen asentaminen on käsityötä, ja laadukkaat materiaalit ovat avainasemassa. Kiillon kanssa yhteistyömme on saumatonta, ja olemme käsi kädessä myös kehittäneet tuotteita.”

Sata työmaata vuodessa

Tällä hetkellä Mattoasennus Karjalaisella on vuosittain noin sata työmaakohdetta, joihin mahtuu erikokoisia tiloja sadan neliön kokoisista kymmenientuhansien neliöiden kohteisiin eri puolilla Suomea. Yritys tekee alihankintaurakoita rakennusliikkeille, ja asiakkaina ovat myös useat kunnat ja kaupungit.

Mattoasennus Karjalaisen vahvuuksiin kuuluvat muun muassa hyvin haastavien kohteiden mattoasennukset. Vaativatkin urakat onnistuvat työhön omistautumalla.

”Koulutamme kaikki työntekijämme itse ja seuraamme alaa tiiviisti. Teen itsekin edelleen asennustöitä, jotta tuntuma työhön ja materiaaleihin säilyy. Lattia- ja seinäpäällysteiden asennustyössä avainsanoja ovat tasaisuus, pinnan tiiviys ja tuotteen työstettävyys. Kiillon tuotteilla olemme päässeet aina hyvään lopputulokseen”, Aapo Karjalainen kuvailee.

Ala on muuttunut paljon jo niiden kymmenen vuoden aikana, jotka Karjalainen on itse alalla työskennellyt. Materiaalit ovat parantuneet, ja vihreistä arvoista on tullut pysyvä näkökulma toimintaan.

Karjalaisen yrityksessä pyritään mutkattomuuteen ja avoimeen ilmapiiriin. Kun korvat ja silmät pitää valppaina, pysyy perillä siitä, mitä asiakkaat haluavat.

”Vaikka työn perusasiat eivät muutu, on asioita pystyttävä katsomaan uusin silmin. Myös työntekijöitä on kuunneltava, sillä jokainen tuo kokonaisuuteen jotain uutta.”

Kiillon ja Mattoasennus Karjalaisen suunta on yhteinen ja kumppanusten yhteistyö tiivistä ja ketterää. Yllättävätkin aikataulut on saatu aina järjestymään ja tavarat liikkumaan ajallaan tavalla tai toisella.

”Vaativat kohteet ja aikataulut edellyttävät niin asentajilta kuin tavarantoimittajalta paljon. Kun yhteistyö toimii, laatu pysyy päällimmäisenä.”