Uusi desinfiointiprosessi parantaa Valio Suonenjoen hillonvalmistusta entisestään

Valio Suonenjoki kehittää ja valmistaa vuosittain 14 miljoonaa kiloa hilloja ja soseita Valion viileihin, jogurtteihin, rahkoihin ja jäätelöihin sekä leipomoteollisuuden käyttöön. Tehtaan kahdeksalla tuotantolinjalla valmistetaan lähes 400 erilaista tuotetta kolmessa vuorossa. Korkeasta hygieniatasosta huolehditaan vuorokauden ympäri.

Edellinen desinfiointitapamme alkoi olla vanhanaikainen ja epäluotettava, joten lähdimme etsimään sen tilalle uudenaikaisempaa desinfiointimenetelmää.

Mikko Huuskonen Prosessiasiantuntija | Valio Suonenjoki

Valio Suonenjoen elintarviketuotteiden valmistus alkaa puhtaudesta. Kun yhteistyökumppani Kiilto esitteli uuden, entistä tehokkaamman desinfiointimenetelmän, aiempi desinfiointiprosessi sai väistyä.

Vetyperoksidikuivahöyry desinfioi vaivattomasti ilmatilat ja pinnat

Nocomax Easy -suurtehosumutin on ollut tehtaalla käytössä vuodesta 2017 alkaen. Valio Suonenjoen hillotehtaan pesuista vastaava prosessiasiantuntija Mikko Huuskonen kertoo syistä desinfiointimenetelmän uudistamiseen: ”Edellinen desinfiointitapamme alkoi olla vanhanaikainen ja epäluotettava, joten lähdimme etsimään sen tilalle uudenaikaisempaa desinfiointimenetelmää. Aiemmin käsin tehtävän työn osuus desinfioinneissa oli huomattava. Jouduimme esimerkiksi siirtelemään laitteita paikasta toiseen varmistaaksemme desinfiointiaineen leviämisen kaikkialle 1 000 – 1 500 m³ tuotantotiloissa. Hyvin nopeasti totesimme Nocomax Easy -suurtehosumuttimen ja Nocolyse Food -vetyperoksidikuivahöyryn soveltuvan erinomaisesti tarpeisiimme. Sen myötä tuotantotilojemme desinfiointiprosessi on selkeästi helpottunut, ja käytämme siihen aikaa vain murto-osan verrattuna aiempaan.”

Vetyperoksidikuivahöyry on tehokas ja vaivaton keino suurien tilojen, pintojen ja ilmatilojen desinfiointiin loppusiivouksen yhteydessä. Se on laajasti tutkittu ja turvalliseksi todettu desinfektiomenetelmä, joka sopii erinomaisesti elintarviketeollisuuden tuotantotilojen ja muiden suljettujen alueiden (esim. valmistus-, kypsennys-, jäähdytys-, pakkaus-, varasto- ja laboratoriotilat) desinfiointiin. Nocomax Easyn suuri kapasiteetti ja yksinkertaiset ohjaustavat mahdollistavat laitteen itsenäisen toiminnan ilman keskeytyksiä jopa 20 000 m³ tiloissa.

Desinfiointimenetelmä, jonka tehon voi todeta välittömästi

Suonenjoen hillotehtaan isojen tehdassalien desinfiointiin riittää yksi Nocomax Easy -suurtehosumutin. Sen avulla tavoitetason ilmanpuhtaus saavutetaan luotettavasti jokaisella desinfiointikerralla, joiden määrää on voitu uuden menetelmän myötä harventaa. Nykyään tuotantotilat desinfioidaan tarpeen mukaan sisäilman puhtaustulosten perusteella. Aiemmin niitä oli desinfioitava jatkuvasti. Laite on vapauttanut työaikaa, tehostanut toimintaa ja tehnyt ennen työläästä prosessista helpon, turvallisen sekä nopean.

Yksi Huuskosen vetämistä projekteista oli hillotehtaan pesujen kehitys. Sen yhteydessä kotimainen Kiilto valittiin Valio Suonenjoen pesuainetoimittajaksi. Yhteistyön myötä tehtaan pesujen kehittämisessä on mukana kumppani, joka tarjoaa lähellä olevaa ja asiantuntevaa tukea.

Tutustu vetyperoksidikuivahöyry -menetelmään sekä Nocospray ja Nocomax kuivahöyrytyslaitteisiin oheisen videon avulla!

Haluatko kuulla lisää vetyperoksidikuivahöyrystä ja ratkaisuistamme tuotantotilojen desinfiointiin? Ole yhteydessä asiantuntijoihimme!