Uusi desinfiointiprosessi parantaa Valio Suonenjoen hillonvalmistusta entisestään

Valio Suonenjoki kehittää ja valmistaa vuosittain 14 miljoonaa kiloa hilloja ja soseita Valion viileihin, jogurtteihin, rahkoihin ja jäätelöihin sekä leipomoteollisuuden käyttöön. Tehtaan kahdeksalla tuotantolinjalla valmistetaan lähes 400 erilaista tuotetta kolmessa vuorossa. Korkeasta hygieniatasosta huolehditaan vuorokauden ympäri.

Valio Suonenjoen elintarviketuotteiden valmistus alkaa puhtaudesta. Kun yhteistyökumppani Kiilto esitteli uuden, entistä tehokkaamman desinfiointimenetelmän, aiempi desinfiointiprosessi sai väistyä.

Vetyperoksidikuivahöyry desinfioi vaivattomasti ilmatilat ja pinnat

Nocomax Easy -suurtehosumutin on ollut tehtaalla käytössä vuodesta 2017 alkaen. Valio Suonenjoen hillotehtaan pesuista vastaava prosessiasiantuntija Mikko Huuskonen kertoo syistä desinfiointimenetelmän uudistamiseen: ”Edellinen desinfiointitapamme alkoi olla vanhanaikainen ja epäluotettava, joten lähdimme etsimään sen tilalle uudenaikaisempaa desinfiointimenetelmää. Aiemmin käsin tehtävän työn osuus desinfioinneissa oli huomattava. Jouduimme esimerkiksi siirtelemään laitteita paikasta toiseen varmistaaksemme desinfiointiaineen leviämisen kaikkialle 1 000 – 1 500 m³ tuotantotiloissa. Hyvin nopeasti totesimme Nocomax Easy -suurtehosumuttimen ja Nocolyse Food -vetyperoksidikuivahöyryn soveltuvan erinomaisesti tarpeisiimme. Sen myötä tuotantotilojemme desinfiointiprosessi on selkeästi helpottunut, ja käytämme siihen aikaa vain murto-osan verrattuna aiempaan.”

Haluatko lukea lisää vetyperoksidikuivahöyryn eduista? Artikkeli jatkuu nettisivuillamme!