Uudistuvan Levi Span remontissa on huomioitava pohjoisen olosuhteet

Kun Levin maamerkki kokee ison muodonmuutoksen, tekijöiltä vaaditaan taitoa ja tinkimättömyyttä. Tuntureiden keskellä ei ole jääty jahkailemaan ja uusi hotellirakennus avaa ovensa talven hiihtokauteen.

Uusia huoneita, sviittejä, vastaanotto- ja kokoustiloja. Levi Hotel Span muodonmuutos ei ole mitään pientä pintaremonttia: kun vanha hotellisiipi puretaan ja uutta tulee tilalle, huonemäärä liki viisinkertaistuu. Maailman toiseksi pohjoisimmalle kylpylälle kyseessä on valtava investointi.

Uusi hotellirakennus valmistuu syksyllä. Kiilto on toimittanut kohteeseen vedeneriste- ja laatoitustuotteet, joilla on toteutettu kaikki uuden päärakennuksen märkätilat.

– Tämä on ollut tosi hieno kohde, missä olla mukana. Levi Spa on kaunis kompleksi keskeisellä paikalla ja tulee varmasti olemaan eräänlainen koko alueen maamerkki pitkälle tulevaisuuteen, aluepäällikkö Tuomas Luokkanen kertoo.

Saumallista yhteistyötä

Kun remonttikohteena on kylpylähotelli, märkätilojen tekemiseen ei voida panostaa liikaa. Lopputuloksen on oltava paitsi äärettömän kestävä, myös hyvännäköinen. Levillä luotettiin muun muassa Kiilto Kerafiber Märkätilajärjestelmään. Kiillon vedeneristysjärjestelmä on VTT:n sertifioima, saanut CE-merkin ja ETA-hyväksynnän, joten se takaa pitkän käyttöiän.

­– Täällä käytettiin saneerauslaastia laattojen kiinnitykseen ja epoksisaumalaastia laattojen saumaukseen. Isoissa lattialaatoissa kiinnitysaineena käytettiin Kiilto Floorfix DF Kiinnityslaastia. Lopputulos on todella hyvännäköinen ja varmasti kestävä, Luokkanen kertoo.

Levi Hotel Span rakennusurakan hoitaa Rakennusliike T. Myllyneva Oy, jonka kanssa on tehty yhteistyötä muutaman vuoden ajan.

Pohjoinen ulottuvuus testaa kestävyyden

Levillä paukkuvat talvella helposti kolmenkymmenen asteen pakkaset. Sisällä hotellissa ja kylpylätiloissa taas voidaan olla 30 astetta plussan puolella.

Extreme-vaihtelut eivät ole ongelma, mutta työt täytyy hoitaa erityisellä pieteetillä alusta saakka.

– Tällaisten kohteiden toteuttamisessa on erityisen paljon merkitystä sillä, että materiaalit valitaan oikein. Märkätilojen läpiviennit seinissä ja lattioissa tiivistettiin uudella työmenetelmällä, jossa käytetään Kiilto XPU Liima -ja tiivistemassaa. Näin fyysisiä vahvikkeita ei tarvita lainkaan, Luokkanen kertoo.

Kiilto XPU Liima- ja tiivistemassan käyttö kohteessa oli luonteva valinta, koska tuote kestää lämpötilarasituksia hyvin. Kylpylässä pintojen on kestettävä kova käyttö sekä jatkuvaa puhtaanapitoa monia vuosia tästä eteenpäin, siksi laadukkaiden tuotteiden valinta on varmin ratkaisu.

Uudet ratkaisut helpottavat työtä

Levi Hotel Spa:n remontissa hyödynnetty Kiilto XPU on yksi esimerkki Kiillon tuotekehityksestä, jossa pyritään löytämään uusia ratkaisuja asiakkaan työn helpottamiseksi ja ajankäytön tehostamiseksi. Lue seuraavaksi asiakastarinamme OK-talotyömaalta Lohjalta, missä vedeneristysratkaisuna käytettiin Kiillon uutta tehokolmikkoa: Kiilto PrimerOne, XPU ja uudistettu Kiilto KeraPro >> LUE TÄSTÄ.