Sulapacin toimitusjohtaja ja perustaja Suvi Haimi tuo ympäristö- ja startup-osaamista Kiilto Family Oy:n hallitukseen

Kiilto Family -konsernin emoyhtiö Kiilto Family Oy:n yhtiökokous on 21.5.2021 nimittänyt Sulapac Oy:n toimitusjohtaja (PhD) Suvi Haimin Kiilto Family Oy:n hallituksen uudeksi jäseneksi. Haimi on yksi maailman ensimmäisiä muovia korvaavia, biohajoavia pakkauksia valmistavan Sulapacin perustajista. Hän tulee vahvistamaan Kiiltoa ympäristöosaamisella, joka on kerännyt tunnustusta maailmalla. 

Saavuttaakseen asettamansa tiukat ympäristötavoitteet, Kiilto panostaa jatkuvasti ympäristöasiantuntijuuden kehittämiseen läpi organisaation. Tämä näkyy tuotekehityksestä asiakaspalveluun ja johtamisesta hallitustyöskentelyyn.  

”Haluamme varmistaa, että koko ketju on vahva. Olemme todella innoissamme saadessamme Suvin kaltaisen osaajan mukaan luomaan Kiillosta alansa ympäristöjohtajaa. Kiiltoa voi kuvata yli 100-vuotiaaksi startupiksi, ja ympäristöosaamisen lisäksi Suvi edustaa innovatiivisuutta ja startup-henkeä. Ne ovat tärkeä osa toimintakulttuuriamme”, sanoo Kiillon brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja.  

Koulutukseltaan Haimi on biokemian maisteri (2006),  lääketieteellisten biomateriaalien tohtori, (2008) ja dosentti (2013). Ennen Sulapacin perustamista helmikuussa 2016, hän toimi yli kymmenen vuoden ajan johtavassa asemassa useassa yliopistossa Suomessa ja Hollannissa. Sulapacin perustamisen ja yrittäjäksi ryhtymisen taustalla oli Haimin mukaan intohimo maailman pelastamiseen muovijätteeltä. Hänellä on ollut myös avainrooli saman intohimon jakavien toimijoiden keräämisessä yhteen Sulapacin taustalle.  

”Olen todella iloinen päästessäni auttamaan Kiiltoa saavuttamaan pitkän aikavälin vastuullisuustavoitteita. Arvostan yrityksen osaavaa henkilöstöä, tarmokasta otetta tekemiseen ja yhteistä arvopohjaa. Odotan, että pääsen oppimaan lisää Kiillosta, vahvistamaan sen vastuullisuusstrategiaa sekä jatkamaan ydinliiketoimintojen menestystarinaa. Vastuullisuuden asiantuntijuuden rinnalla tuon mukanani Kiiltoon lisää startup-maailman ketterää toimintamallia, joka mahdollistaa nopean navigoinnin muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä”, Haimi pohtii.  

Sulapacin biohajoavat materiaalit valmistetaan teollisuuden sivuvirta puusta ja kasvipohjaisista sidosaineista, eivätkä materiaalit jätä jälkeensä pysyvää mikromuovia.  Haimin luotsaama yritys on herättänyt maailmalla valtavaa kiinnostusta.  Esimerkiksi luksusmerkki Chanel on investoinut yritykseen. Kiillon hallituksessa Haimi korvaa aiemmin jäsenenä toimineen Eija Hietavuon

 

Lisätiedot:

Eeva Solja
Brändi- ja viestintäjohtaja
Kiilto