Peli-iloa ja tiukkaa taistelua sähköpyörätuolisalibandyturnauksessa

Käden ja silmän koordinaatiota, tarkkaa pelitaktiikkaa, nopeaa pelikentän hahmotuskykyä. Näitä kaikkia ominaisuuksia ja paljon muuta vaaditaan sähköpyörätuolisalibandyssä, jossa pelaajan on samanaikaisesti hallittava sähköpyörätuolin ohjaaminen, pallon kuljettaminen sekä pelitilanteiden ja vapaan pelitilan hahmottaminen kentällä.

Lajina sähköpyörätuolisalibandy eroaa perinteisestä salibandystä ainoastaan välinepuolella. Pelaajat käyttävät joko tavallista, mutta hieman lyhennettyä ja kevennettyä mailaa tai kiinteää, pyörätuoliin kiinnitettyä mailaa (T-stick). Kenttä on hieman perinteistä salibandykenttää pienempi ja maalit ovat tavallista leveämpiä ja matalampia.

Kauden avausturnaus Tampereella

Sähköpyörätuolisalibandyn SM-sarjan ja Finlandia-sarjan kuluvan kauden ensimmäinen turnaus pelattiin 12.–13.11.2016 Tampereen Vuores-talossa. Kauden aikana pelattavissa turnauksissa on SM-sarjan kilpajoukkueiden lisäksi mukana Finlandia-sarjaa pelaavat enemmän harrastajapohjaiset joukkueet. Finlandia-sarjan joukkueissa pelaajia saattaakin olla mukana aivan pienimmistä junioreista keski-ikäisiin pelaajiin.

”Kivointa on voittaa tiukka peli”

Jokaisessa kauden turnauksessa palkitaan Kiilto-tähtipelaaja, joka ei välttämättä ole turnauksen maalitykki, vaan harrastukseensa positiivisesti ja innostuneesti suhtautuva kehityskelpoinen pelaaja.

Tampereen turnauksessa Kiilto-tähtipelaajana palkittiin HOS:n SM-sarjajoukkueessa pelaava Jesse Mursu. Jesse on selkeä tulevaisuuden lupaus ja energinen pelaaja, joka tekee töitä joukkueensa eteen. Sähköpyörätuolisalibandyn pelaamisen Jesse on aloittanut vasta viime keväänä, joten nähtäväksi jää, mitä suorituksia tältä nuorelta lupaukselta vielä tullaan näkemään. Jesse itse asettaa tavoitteekseen jatkaa harjoittelua. Kivointa lajissa on Jessen mielestä nimittäin tiukkojen pelien voittaminen.