Parasta palvelua rakennushankkeen suunnitteluun

Kiillon rakentamisen tiimi laajentaa palveluitaan. Tanja Starckin vastuulla on nyt Kiillon ja suunnittelijoiden välisen yhteistyön kehittäminen

Rakennusinsinööri Tanja Starck on aloittanut Kiillolla rakentamisen liiketoiminnan projektipäällikkönä.

Myyntipäällikkö Miikka Suppula kertoo, että Kiillolla on jo entuudestaan laajaa yhteistyötä erityisesti urakoitsijoiden ja rakennusliikkeiden kanssa. Starck tulee keskittymään nyt erityisesti suunnittelijoihin;

”Kiillolla ei ole ollut vielä aikaisemmin henkilöä, joka keskittyisi vain suunnittelijoihin. Haluamme panostaa nyt myös tähän ryhmään – autamme suunnittelijoita, mitä ongelmia ja tarpeita heille tuleekaan.”

Tavoitteena on tehdä suunnittelijan työn mahdollisimman helpoksi:

”Haluamme varmistaa, että jo rakennusprojektien alkuvaiheissa etsitään kokonaisvaltaisesti parhaat ratkaisut kuhunkin projektiin. Oikeilla ratkaisuilla säästetään aikaa, rahaa ja saavutetaan paras mahdollinen lopputulos myös rakennuttajan ja loppukäyttäjän kannalta”, Suppula korostaa.

Laaja-alaista kokemusta

Tanjalla on rakennusalalta monipuolista kokemusta ja vahva suunnittelutausta.

”Valmistuin Turusta vuonna -96. Perustin aluksi oman suunnittelutoimiston. Sitten toimin muun muassa suunnitteluinsinöörinä teollisuus-, liike- ja urheilurakentamisen elementtirakennusprojekteissa ThermiSol Oy:ssä, linjasaneeraushankkeissa projektinhoito- ja valvontatehtävissä Vahanen Oy:lla pääkaupunkiseudulla sekä työmaainsinöörinä YIT:llä Helsingissä.”

Kiillolle Tanja siirtyi sveitsiläisen kiinnikevalmistajan Suomen toimipisteeltä, SFS Intec Oy:ltä, missä hän oli mukana kehittämässä rakentamisen kiinnityksiä ja pohtimassa ratkaisuja ongelmarakenteisiin.

Mennään eikä meinata

Tanja miettii, että rakentaminen on haastava ala.

”Suhdanteet vaihtelevat, rakennusprojektien osapuolten kädet ovat täynnä töitä ja aikataulut ovat tiukkoja. Alalla mennään eikä meinata.”

”Pidän kuitenkin rakentamisen reiluudesta ja suoruudesta. On myös hienoa olla mukana kehittämässä tehokkaampia ja varmempia työtapoja ja laadukkaita tuotteita, joilla hommat sujuvat. ”

Tanja on kotoisin Sastamalasta, mutta hän asuu nyt perheineen Uudellamaalla. Tanjan toimipiste on Vantaalla.