Pihla Group: Ovet auki syvälliselle yhteistyölle

Kiiltolaiset vierailevat säännöllisesti Pihla Groupin Ruoveden ovitehtaalla, auttavat liimausprosessien optimoinnissa sekä testaavat näytteitä sääkaapeissa. Palvelun myötä ovitehtaan hyvä laatu on parantunut entisestään.

Suomessa ulko-ovet altistuvat poikkeuksellisen kovalle säärasitukselle.

”Lämpötilaero oven ulkopinnan ja huonelämmössä olevan sisäpinnan välillä saattaa olla jopa 50 astetta. Tämä vaatii paljon ovien kerrosrakenteilta ja liimauksilta”, Pihla Groupin Ruoveden ovitehtaan kunnossapitopäällikkö Hanna Savolainen kertoo.

Ruoveden ovitehtaalla on luotettu jo pitkään Kiillon tuotteisiin. Viimeisen parin vuoden aikana yhteistyö on syventynyt entisestään.

”Olemme siirtyneet käyttämään palvelua, jossa kiiltolaiset vierailevat tehtaallamme neljä kertaa vuodessa, tarkistamassa, että yhdessä sovitut liimausasiat toteutuvat. He ottavat samassa yhteydessä ovista myös mallikappaleita, joita he testaavat laboratoriossaan.”

Pihla Group on Suomen suurin ikkuna- ja ovivalmistaja. Se kuuluu Inwido AB:hen, joka on puolestaan Euroopan suurin ikkuna- ja ovivalmistaja.

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen

Kiiltolaiset tutkivat vierailujensa yhteydessä muun muassa liimausprosessien puristuspaineen, liimamäärän, liiman seossuhteen sekä puristimen lämpötilan.

”Kerrosrakenteen liimaus on moniulotteinen prosessi, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Oma merkityksensä myös esimerkiksi liimauksen avoimella ajalla sekä tietenkin liimattavilla materiaaleilla ja niiden mittatarkkuudella”, Kiillon aluepäällikkö Erkki Kivimäki kertoo.

Kiillon laboratorion sääkaapeissa ovinäytteitä kastellaan, jäädytetään, kuivataan ja lämmitetään.

”Kahdessa viikossa käydään nopeutetusti läpi kymmenen vuoden sääkurimukset”, Solutions Manager Tero Mäkinen Kiillolta mainitsee.

Tasaista laatua – ja tavoitettavuutta

Hanna Savolainen on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön Kiillon kanssa.

”Palvelu – tarkastukset, testaukset ja toimenpide-ehdotukset – auttavat meitä varmistamaan tuotteidemme tasalaatuisuuden. Se on auttanut meitä jopa nostamaan hyvää laatuamme entisestään.”

Hän huomauttaa, että Ruovedellä arvostetaan myös Kiillon kotimaisuutta – ja lähes paikallisuutta.

”Tehtaalta tehtaalle on vain sadan kilometrin matka. Tarvittaessa kiiltolaiset saadaan tänne helposti paikalle muutenkin kuin etukäteen sovittuina määräaikoina. Siitä on paljon apua tilanteissa, joihin pitää reagoida nopeasti.”

Tukea myös tuotekehitykseen

Kiillon palvelu on auttanut Ruoveden ovitehdasta myös tuotekehityksessä.

”Voimme hyödyntää Kiillon sääkaappitesteistä saamaamme liimaustietoa myös silloin, kun etsimme oviin esimerkiksi uusia levymateriaaleja”, Savolainen huomauttaa.

Pihlan ovien kerrosrakenteessa on HDF-korkeapainelevy, alumiinijäykiste, eristeellä täytetty puurunko sekä taas alumiinijäykiste ja HDF-levy.

Savolainen kuvailee, että ala kehittyy ja uusia määräyksiä tulee koko ajan. Nämä saattavat liittyä esimerkiksi äänieristykseen, U-arvoihin eli lämmönläpäisykertoimiin tai vaikkapa paloturvallisuuteen.

”Ovi on keksintö, joka ei taida olla koskaan ihan valmis”, hän huomauttaa.