Onko tekstiilienpesuprosessisi hygieeninen? Omavalvontapalvelu antaa tietoa sen todellisesta puhtaustasosta

Omavalvontapalvelulla mittaat, onko tekstiilienpesu hygieenistä

Vaikka tekstiilit ovat pesun jälkeen silmämääräisesti puhtaita, mikrobiologinen puhtaus voidaan todeta vain mittaamalla. Tekstiilien pesuprosessin omavalvontapalvelussa selvitetään mikrobijäämien avulla, onko pesulopputulos vaaditun puhtaustason mukainen.

Onnistunut tekstiilien pesuprosessi saavutetaan tarkoitukseen sopivalla pesuohjelmalla ja kemialla. Veden, pesuaineen, lämpötilan ja mekaanisten tekijöiden on oltava kohdillaan, jotta turvallinen pesulopputulos voidaan taata. Tekstiilien pesussa lämpödesinfektio toteutuu ilman kemikaalia kun vähintään 70 ˚C lämpötilaa on ylläpidetty 10 minuutin ajan. Pestäessä matalammissa pesuohjelmissa tarvitaan lisäksi prosessia tehostavia pesuaineita. Kaikkien pesukoneiden ohjelmat eivät kuitenkaan aina yllä määriteltyihin lämpötiloihin. Pesuohjelmien lämpötilan toteutuminen voidaan taata vain, jos koneiden lämpötila kalibroidaan tasaisin väliajoin.

Autamme selvittämään tekstiilien todellisen puhtaustason

KiiltoCleanin tekstiilien pesuprosessin omavalvontapalvelu on helppo tapa todeta tekstiilipesun hygieenisyystaso. Pesutesti antaa tietoa pesuprosessin onnistumisesta sekä pyykin mikrobiologisesta puhtaudesta ja auttaa tuottamaan näin turvallista puhtautta.

Suosittelemme omavalvontapalvelua erityisesti silloin, kun pesulämpötilaa ei voida varmistaa (esim. kohteet, joissa on käytössä kotikäyttöön tarkoitettuja pesukoneita). Omavalvontapalvelu on perusteltua myös silloin, kun ammattikäyttöisen pesukoneen lämpötila kalibroidaan harvemmin kuin vuosittain. Analyysin tulokset toimitetaan kirjallisena lausuntona ja ne voi halutessaan liittää osaksi yrityksen laadunhallintajärjestelmää.

Voit lukea lisää hygieenisestä tekstiilienpesusta sivuillamme. Ota yhteyttä puhtaus- ja hygienia-asiantuntijoihimme saadaksesi lisätietoa omavalvontapalvelustamme ja sen aikataulusta.