Ollin oppipäivä Kiilto Familyssä

Olli Kallio Lempäälän lukiosta vietti Pirkanmaan Nuorkauppakamarin järjestämän Päivä johtajana -päivän Kiilto Family Oy:ssä 23.10. Teemapäivän tarkoituksena oli antaa nuorille pirkanmaalaisille mahdollisuus tutustua yhden päivän ajan yritysjohtajan tehtäviin ja näin antaa ideoita tulevaisuuden uravalintaan.

Kiilto oli Ollille tuttu jo edelliseltä keväältä, jolloin hän oli ollut kemian kurssilaisten kanssa tutustumassa Kiillon tuotekehitykseen ja liiman valmistukseen. Nyt hän vietti päivän Kiilto Family -konsernin emoyhtiössä, Kiilto Family Oy:ssä tutustuen johtajien tehtäviin, Kiillon yrityskulttuuriin ja tuotevalmistukseen johtajien Arto Raivion (CFO) ja Tuomas Vepsäläisen (CIO) johdolla. Olli sai osallistua myös Kiilto Familyn ICT-strategian luontiprosessiin ja antaa omia kehitysehdotuksia.

 

Vertauskuvia huippu-urheilusta

Työasioiden lisäksi juteltiin myös harrastuksista, muun muassa urheilusta. Kovana urheiluharrastajana Olli ymmärsi hyvin, että samoin kun huippu-urheilija, myös menestyvä yritys hankkii kuntopohjansa pitkäkestoisella kestävyysharjoittelulla. Arton mukaan yrityksen johtaminen on suurimmaksi osaksi yrityksen kestävyyskunnon kartuttamista ja varmistamista. Mutta suunnitelmallisesti ja kontrolloidusti on myös välillä mentävä mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla rohkeasti uutta, jotta kehitystä voisi tapahtua.

 

Hyvä johtaja valmentaa ja ohjaa tavoitteellisesti

Kysyttäessä Ollilta, Artolta ja Tuomakselta hyvän johtajan ominaisuuksia kaikilla keskiöön nousivat työntekijät:

– Hyvä johtaja toimii valmentajana ja ohjaa työntekijöitä yrityksen tavoitteiden kannalta oikeaan suuntaan. Kuuntelemalla työntekijöitä ja varmistamalla hyvät työolosuhteet johtaja tarjoaa jokaiselle työntekijälle tilaisuuden tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Päivä oli kaikkien osapuolten mielestä erittäin onnistunut ja tarjosi virkistävää vaihtelua. Kiitos käynnistä, Olli! Toivotamme sinulle menestystä tuleviin ylioppilaskirjoituksiin ja uravalintaan!