Miten Kiilto Pro Natura -tuotteet syntyvät?

Kiilto Pro Natura on syntynyt luonnon kiertokulusta eikä aiheuta ylimääräistä rasitusta ympäristölle. Puhdistusaineiden raaka-aineet ovat uusiutuvista lähteistä ja 100 % biohajoavia.

Kiilto Pro Natura perustuu kiertotalouden ratkaisuihin ja on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Suurin vaikutus ympäristöön on puhdistusaineen raaka-aineilla, pakkauksella ja käyttötavalla. Kiilto Pro Natura -tuotteiden raaka-aineet ovat uusiutuvia eli raaka-aineet tulevat luonnosta. Kiillon tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen on työskennellyt tiiviisti Natura- tuotteiden kanssa ja kertoo niiden kemiasta:

”Tyypillisiä raaka-aineita, joita Natura-tuotteissa käytetään, ovat esimerkiksi maissi ja sokerijuurikas. Kasveista käytetään syötäväksi kelpaamaton osa. Raaka-aineet ovat myös biohajoavia, eli niistä ei muodostu pysyviä yhdisteitä, jotka olisivat haitallisia luonnolle.”

Uusiutuva raaka-aine tarkoittaa sitä, että käytetyn kasvin tilalle kasvaa uusi kasvi. Biohajoava puolestaan tarkoittaa sitä, että tuote hajoaa lopulta hiilidioksidiksi ja vedeksi lyhyessä ajassa. Kiilto Pro Naturan raaka-aineet ovat sekä uusiutuvia että 100 % biohajoavia. ”Kiilto Pro Natura -tuotteilla on Joutsenmerkki, joka on Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän myöntämä sertifikaatti tuotteen ympäristöystävällisyydestä. Samalla se on myös elinkaarimerkki, joka arvioi tuotteiden ilmastovaikutuksia koko elinkaaren ajan. Natura on tutkitusti tehokas ja kestävä valinta.”

Katso videolta Heidi Kähkösen esittely Natura-tuotteista ja niiden kemiasta: https://youtu.be/AAEzJohF3OA