Luovasti liimaten lasten askartelutyöpajassa

Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun yhteydessä järjestetty Liisa Ihmemaassa -kattaustyöpaja keräsi Kattilahalliin satoja askartelijoita 13.–14.9. Tänä vuonna Helsinki Design Weekin teemana oli aikakone ja teeman mukaisesti kattaustyöpajassa visioitiin tulevaisuuden ateriointia.

Saimme olla mukana mahdollistamassa tapahtumaa lahjoittamalla askartelijoiden käyttöön Kiilto 66 -yleisliimaa, jonka avulla villeimmätkin ideat saatiin toteutettua ja korkeimmatkin tornikakut pysymään kasassa.

 

Leikkaa-liimaa-toimintaa kekseliäästi

Mielikuvituksellinen askarteluteema tempasi mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin. Työpajassa syntyi upeita prototyyppejä ja huikeita innovaatioita kuten ruokarobotteja, mukana kulkevia astioita, pureskeltavaa mehua ja lentorobottiteknologiaa hyödyntäviä huiman korkeita tarjoiluastioita.

 

Askartelu rentouttaa

Nykyaikana askartelun ja käsitöiden rentouttava merkitys korostuu niiden tarjotessa digimaailman pyörteissä poukkoilevalle ihmiselle tilaisuuden pysähtyä hetkeksi jonkin konkreettisen äärelle. Askartelu avaa luovuudelle uusia väyliä tekemisen ja toteuttamisen kautta. Kattaustyöpajassa stressittömästä yhdessäolosta nauttivat yhtä lailla sekä isot että pienet.

Liisa Ihmemaassa -kattaustyöpaja järjestetään myös Lontoossa kahtena seuraavana viikonloppuna Lontoon Design Festivaalien yhteydessä. Lontoon Festivaalien teemana on metsä ja tulevaisuus. Askartelemista varten ei kuitenkaan tarvitse lähteä niin kauas, vaan rentouttavan kattaustyöpajan voi järjestää myös itse kotioloissa!