Luontoaltistusta päivittäiskosmetiikan avulla – Kiilto ja Uute Scientific Oy yhteistyöhön

Kiilto on sopinut yhteistyöstä Uute Scientific Oy:n kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tutkia, kuinka terveyttä edistävä jokapäiväinen luontoaltistus voidaan tuoda osaksi Kiillon kuluttajatuotteita.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että monipuolinen mikrobialtistus suojaa ihmistä autoimmuunisairauksilta ja vaivoilta, joihin kuuluvat esimerkiksi allergiat, nivelreuma, psoriasis, keliakia, tyypin 1 diabetes sekä monia suolisto-ongelmia. Käytännössä monipuolinen mikrobialtistus tarkoittaa päivittäistä kosketusta luonnon kanssa.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyönä toteutetun ADELE-hankkeen pohjalta startannut Uute Scientific Oy valmistaa materiaalia, joka vastaa koostumukseltaan rikasta metsästä löytyvää mikrobiyhteisöä. Materiaali on tutkittua ja turvallista käyttää. Lisäämällä materiaalia päivittäistuotteisiin, kuten kosmetiikkaan, luontoaltistus voidaan tuoda osaksi arkea silloinkin, kun se ei esimerkiksi kaupunkiympäristössä ole mahdollista.

 

”Tuotteisiin lisätään puolustusjärjestelmän toimintaa säätelevä ja immuunivälitteisiltä taudeilta suojaava ainesosa. Tätä mahdollisuutta olemme lähteneet tutkimaan Kiillon kuluttajatuotteiden osalta”, kertoo Hannu Leino Kiillon tuotekehityksestä.

 

 

Tutkimustiedosta tuotteeksi

Kiillon kuluttajatuotteiden markkinointipäällikkö Hanna Hirvosen mukaan ratkaisevaa yhteistyön käynnistymisen kannalta oli luotettava, tutkittu tieto.

”Meillä on Kiillossa vahva oma tuotekehitysosaaminen. Tuotteiden turvallisuus, laatu ja ympäristöystävällisyys ovat meille ensisijaisen tärkeitä”, hän kiteyttää.

”Lanseerasimme viime syksynä erinomaisen vastaanoton saaneen Erisan+ -luonnonkosmetiikkasarjan, jonka sisältämät prebiootit tasapainottavat ihoa, vahvistavat sen luontaista vastustuskykyä ja lisäävät sen terveyttä edistämällä hyödyllisten mikrobien kasvua. Kehitystyön jatkaminen luonnon mikrobialtistuksen lisäämiseksi on luonteva askel. Tavoitteenamme on saada ensimmäiset luontoaltistuksen mahdollistavat kuluttajatuotteet markkinoille parin vuoden sisällä ”, Hirvonen lisää.

Filosofian tohtori, molekyylivirologian dosentti Olli Laitinen, joka on myös yksi Uute Scientificin perustajajäsenistä kertoo, että tutkimusta on nyt takana kuusi vuotta.

 

”Olemme luoneet uuden tieteenalojen rajapintaan syntyneen ekosysteemin, Immunoekologian, jossa maaperäekologia ja lääketiede yhdistyvät. Samalla tämä on mahdollistanut innovaatiomme syntymisen”, hän sanoo.

 

 

Laajat kansanterveydelliset vaikutukset

Uute Scientific Oy on perustettu Helsingin yliopistossa käytössä olevien kaupallistamisen pelisääntöjen ja prosessien mukaan. Yrityksen tavaramerkki on Reconnecting Nature™.  Innovaatioiden kaupallistamisessa tutkijoita on auttanut yliopiston omistama yhtiö Helsinki Innovation Services (HIS).

”Tiedämme nyt, että ongelma immuunivälitteisten sairauksien suhteen on se, että varsinkin lapsuusiässä immuunipuolustus ei saa riittävästi koulutusta. Sen seurauksena sellaiset immuunivälitteiset sairaudet kuten allergiat, astma, diabetes 1 tai reuma ovat yleistyneet. Näitä immuunivälitteisiä sairauksia on satoja ja ne vaikuttavat välillisesti miljardien ihmisten elämään”, Laitinen sanoo

”Olemme iloisia siitä, että Kiillon kaltainen perheyritys, jossa on myös vahvaa tieteellistä osaamista, osoittaa kiinnostusta tekemäämme tutkimustyötä kohtaan.”

Lisätietoja

Hanna Hirvonen
Markkinointipäällikkö, Kiilto
hanna.hirvonen@kiilto.fi
Puh. 040 7326 543
www.kiilto.fi

Olli Laitinen
Chief Science Officer, Co-Founder, Uute Scientific Oy
olli.laitinen@uutescientific.com
Puh. 050 3427 273
www.uutescientific.com