Loma toisilla, kesä kaikilla – kesätöissä Kiillossa

– Näillä keleillä ei harmita yhtään olla kesällä töissä, Kiilto Family Oy:n kesätyöntekijä Sanna Touru summaa ajatukset Suomen ennätysviileästä kesästä. Lomalaisia kotimaan kurja kesäsää ei varmasti ole tänä vuonna ilahduttanut, mutta onneksi lomalla akut eivät lataudu pelkällä aurinkoenergialla.

Kaikille kesä ei tarkoita lomailua. Tänä vuonna Kiilto Oy:ssä ahkeroi yhteensä 42 kesätyöntekijää erilaisissa tehtävissä pakkaamossa, laasti- ja tasoitevalmistuksessa, tilauskeskuksessa, tuotevarastoissa, kiinteistön ja kunnossapidon tehtävissä sekä tuotekehityksessä ja laadunvalvonnassa. Lisäksi Kiilto Family -konsernin emoyhtiössä, Kiilto Family Oy:ssä, on kaksi kesätyöntekijää.

 

Aulaemäntä on kohtaamisten keskipisteessä

– Kiillossa työympäristö ja mukavat työkaverit takaavat viihtymisen, tiivistää kesätyöntekijä Sanna Touru kokemuksensa työskentelystä Kiillon pääkonttorilla Lempäälässä.

Tämän kevään ylioppilas Sanna on työskennellyt kesän ajan aulaemäntänä Kiilto Family -emoyhtiön palveluksessa. Aiemmin hän on ollut Kiillolla puutarhatöissä. Tänä vuonna uutta opeteltavaa on riittänyt puhelinvaihteenhoidon, postituksen ja muiden yleisten toimistotöiden parissa.

– Parasta tässä työssä on mielestäni se, kun aulassa näkee niin paljon eri ihmisiä. On aina mukava, kun ihmiset jäävät juttelemaan. Puhelimessakin on ilahduttavaa, jos joku ehtii hetken rupatella, Sanna sanoo hymyillen.

Englannin kielen käyttäminen jännitti Sannaa vähän etukäteen, mutta rohkeasti tilanteisiin heittäytymällä jännitys on kaikonnut. Tavallista haastavammistakin tilanteista hän on selvinnyt hyvin. Apu on ollut tarvittaessa aina lähellä.

Kesän jälkeen Sannalla on tiedossa välivuosi, jonka sisältö on vielä mietinnässä. Hänen pitkäaikainen unelmansa olisi päästä opiskelemaan oikeustieteitä. Ensimmäisellä hakukerralla sisäänpääsy oli jo melko lähellä, joten ensi kevään suunnitelmissa päättäväisellä Sannalla on uusi yritys.

Aidosti iloista asiakaspalvelua

Antti Laaksonen on kesätyöntekijänä Kiilto Oy:n tilauskeskuksessa.

Tänä kesänä monelle Kiilto Oy:n tilauskeskukseen soittaneelle on kuulunut iloinen peritamperelainen ”Moro!”-tervehdys. Langan päässä asiakkaita palvelee 27-vuotias teknisen työn opettajaksi opiskeleva Antti Laaksonen.

– Hankalia asiakkaita ei ole tullut työssäni vastaan ollenkaan, Antti toteaa painokkaasti. On helppo uskoa, että tämän hyväntuulisen asiakaspalvelijan juttusilla aamuäreimmänkin soittajan suupielet kääntyvät hymyyn.

Antille Kiilto on jo ennestään tuttu kesätyöpaikka. Hän on ollut yhteensä seitsemänä kesänä Kiillolla puutarhatöissä ja pakkaamon tehtävissä. Lisäksi hän on työskennellyt opintojensa ohessa kiireapulaisena pakkaamossa. Tänä vuonna tehtävät asiakaspalvelukoordinaattorina ovat olleet hyvin erilaisia: tilausten vastaanottamista ja käsittelyä sekä asiakaspalvelua. Työssä on kuitenkin ollut paljon apua siitä, että tuotevalikoima on tullut hänelle tutuksi jo pakkaamossa työskennellessä.

– Nautin asiakaspalvelusta ja sen yllätyksellisyydestä: ikinä ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu, Antti selittää innostuneena. Hän pitää eniten tilanteista, joissa asiakkaalla on jokin kysymys tai ongelma, joka vaatii tarkempaa selvittelyä ja tiedonhakua. – Haasteet tekevät työstä mielenkiintoista.

Kesätöistä huolimatta Antti on ehtinyt nauttia myös kesästä. Lämpimiä säitä hänelle on luvassa reilusti vielä kesän jälkeenkin, kun hän kesätöiden päätyttyä suuntaa opiskelijavaihtoon Balille.

Suuri kiitos kaikille kesätyöntekijöillemme innokkaasta asenteesta, iloisesta mielestä sekä hienosti tehdystä työstä! Toivotamme teille onnea ja menestystä syksyn suunnitelmiin!

Kiilto on mukana toimialajärjestönsä Kemianteollisuus ry:n kesätyökampanjassa, jossa tarjotaan nuorille mahdollisuuksia tutustua kemian alan työpaikkoihin.