Liikunta-aktivaattorit innostavat ja kannustavat Kiillossa

Nauruterapiaa ja kiertoharjoittelua

Iltapäivän jumppatuokio Kiilto Oy:n tuotekehityksen aulassa käynnistyy reippaasti rutiinilla. Kepit, jumppapallot ja muut tarvikkeet löytyvät läheltä varastosta ja Hanna-Leena Tuupanen, tuotekehityksen oma taukojumppaohjaaja, neuvoo jumppaajille oikeat liikeradat kuhunkin liikkeeseen.

Liikkeiden lomasta hersyvä nauru ja punoittavat posket kertovat siitä, että lyhytkin liikuntahetki virkistää niin mieltä kuin kehoa. Vartin tehokas kiertoharjoittelu venyttelyineen vetreyttää ja yhteinen nauru tuntuu sekä vatsa- että poskilihaksissa. Siirtyminen hetkeksi oman työpisteen aherruksesta liikunnan pariin antaa myös aivoille uutta potkua ja avaa ajatuksille uusia reittejä.

Kiillossa käynnistettiin keväällä 2015 liikunta-aktivaattoritoiminta. Vapaaehtoisia aktivaattoreita löytyi monipuolisesti Kiillon eri osastoilta, joten liikettä niveliin on saatu kattavasti joka puolella yritystä. Aktivaattoreiden tehtävänä on tsempata työkavereita liikkumaan, innostaa aloittamaan ja kannustaa jatkamaan. He voivat järjestää erilaisia liikuntahetkiä työn lomaan tai koota ryhmiä liikkumaan yhdessä myös vapaalla.

Liikunta-aktivaattorit ovat saaneet tehtäviinsä Hämeen Liikunnan ja Urheilun koulutuksen. Monilla heistä on jo ennestään kokemusta liikunnanohjaamisesta, mutta taitoja tärkeämpää on innostava asenne. Tsempparit kokoontuvat myös keskenään ideoimaan uutta ja jakamaan kokemuksiaan.

 

Avara luonto läsnä kävelylenkillä

Tälle kesälle harvinainen auringonpaiste houkuttelee aamupäivällä Kiillon tuotanto-osaston porukan ulos kävelylle. Kesälomien harventama ryhmä reippailee rivakasti liikunta-aktivaattori Joni Leppäsen tahdissa Kiillon Lempäälän tehdasalueen maisemissa. Matkan varrelta onnistutaan bongaamaan luonnon ihmeitä kyykäärmeistä mustikoihin. Letkeä jutustelu ja mutkaton meininki ovat merkkejä siitä, että yhdessä liikkuminen tekee hyvää kunnon lisäksi myös yhteishengelle.

Tuotanto-osastolla liikuntahetki on ohjelmassa aina maanantaisin ja torstaisin. Sään mukaan lajiksi valitaan joko keppijumppaa tai kävelyä.

– Yleensä lähes puolet väestä osallistuu yhteisiin liikuntahetkiin, kertoo vapaa-ajallaan personal trainerina toimiva tuotannon liikunta-aktivaattori Joni Leppänen. – Loppujakin kyllä aina muistetaan houkutella mukaan, Leppänen lisää hymyssä suin.

Lue lisää, miten Kiillossa liikunnan avulla edistetään työhyvinvointia.