Liikkeellä tuoteväärennöksiä – ei pidä käyttää

Tietoomme on tullut, että kuluttajille on myyty hyväntekeväisyyden varjolla tuotetta, jonka nimi muistuttaa Kiillon valikoimasta löytyvää ammattilaiskäyttöön tarkoitettua EASYDES-pintadesinfektioainetta. Valmistajaksi on merkitty Kiilto Oy, Lempäälä. Väärennetyn tuotteen etiketissä on kerrottu, että tuotetta voidaan käyttää ”hygieniseen ja kirurgiseen käsienpesuun”. Tuote ei ole Kiillon valmistama, eikä sitä tule missään tapauksessa käyttää!

Mikäli vastaavia väärinkäytöksiä havaitaan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan niistä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@kiilto.com. Epäselvissä tapauksissa asiakaspalvelumme vastaa mielellään ja neuvoo myös tuoteturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Miten tunnistaa väärennetty hygieniatuote?

Pakkaus: Vaikka poikkeusolot ja hygieniatuotteiden kasvanut kysyntä edellyttävät teollisuuden toimijoilta luovia ratkaisuja esimerkiksi tuotteiden pakkauskokojen suhteen, on kaikissa Kiillon tuotepakkauksissa asianmukaiset tiedot ja brändin mukainen visuaalinen ilme.

Myyntipaikka: Kiillon ammattilaistuotteet ovat vain puhtaus- ja hygienia-alan ammattilaisten saatavilla ja kuluttajatuotteiden jakelu tapahtuu kaupanalan keskusliikkeiden sekä yritysten kautta. Nyt havaittuja väärennöksiä on myyty ainakin Heinolan alueella  päivittäistavarakaupan aulassa.

Valmistaja ja valmistuspaikka: Kiillon ammattihygienian tai kodinpuhdistuksen tuotteita ei valmisteta Lempäälässä, vaan kotimainen valmistus tapahtuu Turussa tai Hankasalmella. Virallinen valmistaja on KiiltoClean Oy. Kiilto Oy valmistaa rakentamisen ja teollisuuden tuotteita.

Oikeinkirjoitus: kirjoitusvirheet etikettitekstissä kertovat yleensä väärennöksestä.

Pahoittelemme Kiilto-brändin väärinkäyttöä ja siitä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Korostamme, että tuotteita ei tule käyttää, sillä niiden koostumuksesta tai haittavaikutuksista ei ole minkäänlaista selvyyttä. Tutkimme asiaa ja pyrimme tekemään kaikkemme, että vastaavilta väärinkäytöksiltä vältyttäisiin.  Kiillon toimintaa koronapandemian aikana voi seurata uutishuoneestamme sekä päivittyvästä tiedotteestamme.