Lentokentälle uusi hotelli vanhaa toimistotaloa saneeraamalla

Helsinki-Vantaan lentokentällä, Lentäjäntie ykkösessä, vanha toimistotalo on muuntautumassa hotelliksi. Peabin urakassa käytetään myös Kiillon tuotteita.

Hotellihuoneen sänky näyttää houkuttelevan pehmeältä. Mutta ihan vielä sen päälle ei ole aseteltu suklaakonvehtia.

Peab saneeraa vanhan toimistotalon Scandic Airport -hotelliksi. Lokakuun lopussa yksi huoneista oli rakennettu mallin vuoksi valmiiksi.

Peabin vastaava työnjohtaja Juuso Kaukola-Risku kertoo, että muitakin huoneita tehdään parhaillaan kovalla vauhdilla – ja samalla hyvin hiljaa. Scandic Airport -hotellin on tarkoitus valmistua jo vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Meidän on huolehdittava siitä, että talon muut käyttäjät eivät häiriinny työmaalta kantautuvasta metelistä. Töitä on tehty tämän takia myös illalla ja keskellä yötä.”

Hotelliksi tehdään Toimintakeskus TOKEn läntisen siiven kerrokset 3,4,5 ja 7. Taloon jää vielä esimerkiksi lentoturvallisuuteen liittyviä toimintoja, poliisi sekä Mehiläisen vastaanottotiloja.

”Lentokenttäympäristö näkyy siinäkin, että kun käytössämme on ulkonosturi, niin meidän on huolehdittava siitä, että se ei häiritse tutkia.”

Kiilto kasikymppisellä ohut kaatovalu

Hotelliin tulee 150 huonetta, yhtä monta kylpyhuonetta sekä viisi kokoustilaa, joista yksi on jaettavissa kolmeen osaan. Kokonaisuuteen kuuluu myös baari, ravintola, valmistuskeittiö sekä loungetilaa. Vanhat pinnat on purettu betoniin asti ja niiden päälle on tehty uudet rakenteet.

Kaukola-Risku kertoo, että kylpyhuoneisiin on tehty hyvin ohut kaatovalu, jotta lattiapinta ei kohoaisi liikaa.

”Käytimme siinä uutta Kiilto 80 -oikaisutasoitetta. Saimme tehtyä sillä jopa vain parin millin paksuisia, mutta samalla kuitenkin riittävän kovia kerroksia.”

Hän kertoo saaneensa tuotteen käyttöön opastusta suoraan Kiillolta.

”Meillä oli aluksi ongelmana, että tuote kuivui työn kannalta liiankin nopeasti. Saimme ohjeet siitä, millä tavalla tuotteen olomuotoa voi saada sopivammaksi ohuisiin kerroksiin ja kuivunta-aikaa juuri meille passeliksi.”

Hyvää yhteistyötä

Pienellä kierroksella työmaalla huomaamme myös muita tuttuja tuotteita, esimerkiksi Kiillon Kerafiber-astioita sekä saneerauslaastia ja saumauslaasteja.

”Olen tehnyt Kiillon kanssa yhteistyötä noin viiden vuoden ajan. Kaikki on mennyt mainiosti. Toimitukset tulevat nopeasti ja neuvoa saa tosiaan aina tarvittaessa”, Kaukola-Risku mainitsee.

Myös Kiillon rakentamisen liiketoiminna myynti- ja kehityspäällikkö Jari Kuronen on puolestaan erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Peabin kanssa.

”On aina mukavaa toimia ammattilaisten kanssa, jotka haluavat olla mukana tuotteiden kehitystyössä jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja jotka ovat kiinnostuneita uusista ratkaisuista ja tuotteista”, Kuronen huomauttaa.