Kuluttajia palkitaan Kiillon pakkausten kierrättämisestä: Kiilto ja Bower-sovellus yhteistyöhön

Kuluttajille on tullut Kiillon pakkausten lajitteluun lisäkannustin, kun Kiilto ja pakkausten keräyssovellus Bower aloittivat yhteistyön tammikuussa 2024. Sovelluksen kautta kierrätettävistä Kiillon kuluttajatuotemerkkien pakkauksista saa pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi tai muiksi eduiksi. Yhteistyön myötä Kiilto-, Erisan-, Serto- ja Linna-merkkien pakkauksista saa viisinkertaisen määrän pisteitä.

Kuluttajat skannaavat puhelimellaan Bower-sovellukseen Kiillon pakkauksen, vievät sen lähimmälle kierrätyspisteelle (joka voi olla myös oman taloyhtiön lajittelupiste), vahvistavat sijaintinsa sovelluksessa ja lajittelevat pakkauksen kierrätykseen. Kierrätetyistä pakkauksista kerätään pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi, kupongeiksi tai lahjoitukseksi hyväntekeväisyyteen. Bowerin sovelluksella on noin 580 000 käyttäjää Pohjoismaissa.

”Yhteistyömme Bowerin kanssa tuntuu luonnolliselta, kun molempien yritysten tavoitteena on olla ympäristövastuun edelläkävijöitä,” sanoo Antero Kivioja, Kiillon kuluttajatuotteiden liiketoimintajohtaja. ”Kiilto tekee kaikkensa kunnianhimoisten ympäristötavoitteidensa edistämiseksi. Vastuu tuotteesta on valmistajalla ja pyrimme monin tavoin auttamaan kuluttajaa kierrättämään pakkauksen oikein mm. selkeillä kierrätysohjeilla pakkauksissa ja verkkosivuillamme. Tämä yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden motivoida kuluttajia kierrättämään yhä aktiivisemmin, kun Kiillon pakkausten viisinkertaiset pisteet voi muuttaa eduiksi,” Kivioja jatkaa.

Kiillon toimeksi antaman kuluttajatutkimuksen mukaan 38 % pyykinpesuaineita ostavista kuluttajista piti tuotteen vastuullisuutta erityisen tärkeänä ostokriteerinä. Kuluttajat kokivat kuitenkin, että tuotteen tai sen valmistajan vastuullisuutta on vaikea arvioida, samoin omien valintojen vaikutusta. Vastuullisuus konkretisoituu kuluttajille turvallisuuden kokemuksena tuotteesta, sen tehokkuutena tai riittoisuutena sekä pakkauksen kierrätettävyytenä.

”Bowerin sovellus on työkalu siihen, että kuluttajat voivat nähdä omien valintojensa vaikutuksen, kun pisteitä kertyy,” Kivioja sanoo. ”Kiilto vastaa osaltaan ympäristölle parempien tuotteiden ja pakkausten kehittämisestä.”

Kiilto on määrittänyt ympäristötavoitteensa Lupauksessaan ympäristölle. Lupaukseen kuuluvat tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2028 mennessä sekä se, että 70 % Kiillon pakkauksista on uudelleenkäytettäviä, kierrätysmateriaalia tai uusiutuvia vuoteen 2025 mennessä. Kiilto on myös sitoutunut vähentämään pakkausmateriaalia vuosittain tuotettua tonnia kohden ja puolittamaan jätemääränsä vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2018 tasoon.