Koronavirus aiheuttaa väliaikaisia muutoksia

Koronavirusepidemia (COVID-19) aiheuttaa poikkeustilanteita laajalti, myös Kiillolla. Epidemian seurauksena teemme väliaikaisia muutoksia mm. pakkausmateriaaleihimme ja tuotantoomme.

Haluamme varmistaa, että käsihygieniatuotteitamme olisi mahdollisimman laajasti saatavilla markkinoilla ja olemme tehneet sen eteen toimenpiteitä tuotannossamme. Kiillon toimitusketjun johtaja Pia Kakko kertoo, että käsi- ja pintadesinfektiointiin tarkoitetuista tuotteista on valittu tehokkaimmat ja laajamittaisimpaan käyttöön soveltuvat ns. prioritettituotteiksi tuotannossa. Lisäksi prioriteettituotteissa käytettävien raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien ostoja on lisätty merkittävästi.

Osassa materiaaleissa on saatavuusongelmaa, ja sen vuoksi olemme tehneet ratkaisun muuttaa hieman pakkausta osassa tuotteistamme. Tällä hetkellä hankalin tilanne on 500 ml pullon pumpussa. Varmistaaksemme tärkeiden tuotteiden jatkuvan saatavuuden olemme tehneet päätöksen valmistaa väliaikaisesti joitakin 500 ml pulloon pakattavia tuotteita keinutulpalla. Nämä tuotteet ovat: Erisan Käsihuuhde 500 ml, Käsidesi 500 ml sekä Erisan Etasept 500 ml.

Tilausten toimittamisissa olemme laittaneet terveydenhuollon asiakkaat etusijalle. Jotta saisimme valmistettua tuotteita markkinoille riittävästi, olemme lisänneet tuotannossamme vuoroja ja lisähenkilöitä on palkattu. Näillä toimilla haluamme varmistaa, että käsihygieniatuotteidemme kaikki pakkauskoot voidaan edelleenkin saattaa markkinoille ja ehkäistä taudinaiheuttajien leviämistä käsien välityksellä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin ja teemme lisätoimenpiteitä tarvittaessa.

Miten ehkäistä tartuntoja?

Kiillossa on perustettu työryhmä, joka seuraa ja ohjeistaa henkilöstöä koronavirustilanteessa. Henkilöstölle on annettu ohjeistusta välttää matkustamista epidemia-alueille sekä varautumaan karanteeniin, mikäli vapaa-ajallaan matkustaa Ulkoministeriön ilmoittamille riskialueille.

Korostamme oikeaa käsi- ja yskimishygieniaa niin ulkoisesti kanavissamme kuin sisäisesti henkilöstöllekin ja pyrimme antamaan hyödyllistä ja ajantasaista tietoa siitä, miten koronavirukselta kuten muiltakin viruksilta voi parhaiten itseään suojata. Lisätietoja ja ajantasaisia ohjeita löytyy mm. uutishuoneeltamme.

Hyvän henkilöhygienian lisäksi huomiota tulee kiinnittää myös oikeaoppiseen siivoukseen. Yleisessä siivouksessa kaikenlaisissa tiloissa on syytä muistaa edetä aina puhtaasta tilasta likaisempaan päin sekä puhdistaa huolellisesti ja riittävän usein kaikki usein kosketeltavat pinnat kuten ovenkahvat, valokatkaisijat, pöytäpinnat jne. Desinfioivia aineita voidaan käyttää tarvittaessa.

Mikäli tiloissa on oleskellut COVID-19 -tartunnan saanut henkilö, tulee tavanomaisen siivouksen lisäksi suorittaa kosketuspintojen ja saniteettitilojen desinfiointi. Tähän soveltuu esimerkiksi Easydes Spray, joka todetusti tehoaa pintadesinfektiossa hyvin koronavirukseen sekä Tevan Panox 200 erityisesti eritetahradesinfektioon. WC-tilojen saniteettikalusteet tulee käsitellä vahvemmalla klooripitoisuudella (esim. 0,5 %). Valmisteiden suositeltuja käyttöpitoisuuksia ja vaikutusaikoja tulee aina noudattaa.