Koko Kiilto Family -konserni on savuton 1.9.2018

Vuoden alussa Kiilto Oy ja Kiilto Family Oy alkoivat noudattaa kemianteollisuudessa toimivien yritysten yleistä politiikkaa savuttomuudesta. 1.9. alkaen myös muut Kiilto Family -konsernin perheenjäsenet ovat savuttomia. Linjaus koskee kaikkia konsernin Suomen yhtiöitä; KiiltoCleania, Intermediusta ja Kiiltoplastia.

Savuttomuudella tarkoitetaan, ettei tupakkatuotteiden käyttö ole sallittua konsernin yhtiöiden alueilla, sisällä tai ulkona. Savuttomuus koskee kaikkia toimipisteitä ja niiden alueilla liikkuvia. Lisäksi kaikki konserniyhtiöiden omissa tiloissaan järjestämät tilaisuudet ovat jatkossa savuttomia. Myös loput tupakointipaikat poistuvat kaikista toimipisteistä 31.8.2018.

Turvallisuus on vastuullisuutta

Kiillon savuttomuuspäätös on sitoutumista myös Savuton Suomi 2030 -hankkeen tavoitteisiin. Hankkeen takana on verkosto, jonka tarkoituksena on muun muassa vahvistaa väestön myönteistä asennoitumista savuttomuuteen ja ehkäistä nuorten tupakoinnin aloittamista sekä tukea tupakkatuotteiden käytön lopettamista.

Turvallisuus ja vastuullisuus ovat teollisuudessa toimivalle yritykselle koko toimintakulttuurin perusta. Sen parantamiseksi tehdään Kiiltossa jatkuvasti tietoisesti toimenpiteitä. Yleisesti kemianteollisuuden aloilla käytössä oleva savuttomuus on perusteltu toimenpide myös konsernin yhtiöissä ja osa sen kokonaisturvallisuuden kehittämistä.

Kaikkiin savuttomuuslinjausta rikkoviin tilanteisiin tullaan puuttumaan, oli kyseessä oman henkilöstön edustaja tai vierailija. Savuttomien vierailujen tueksi yhtiöissä on tarjolla nikotiinivalmisteita.Kiitämme kaikkia jo etukäteen yhteisestä panostuksesta savuttoman Kiilto Family -konsernin mahdollistamiseksi.

Lue lisää savuttomasta työpaikasta ja Savuton Suomi 2030 -hankkeesta.

Tekoja hyvinvoinnin edistämiseksi

Vaikka savuttomuus on turvallisuuskysymys, yhtä tärkeä näkökulma on henkilöstön hyvinvointi. Edelläkävijäyritysten tavoin, Kiilto haluaa olla turvallinen ja viihtyisä työpaikka, jossa kenenkään ei tarvitse altistua tupakkatuotteille tai niiden käyttöön liittyvälle sosiaaliselle paineelle.

Henkilöstön kohdalla tupakointikielto koskee työaikaa.

”Töissä keskitymme työhön, emmekä työnantajana ota kantaa henkilöstön vapaa-aikaan. On tärkeää huomata, että arvostamme yhdenvertaisesti jokaista työntekijäämme, käyttää hän vapaa-ajallaan tupakkatuotteita tai ei”, muistuttaa Henkilöstöjohtaja Minna Huru.

Lisätietoja:

Minna Huru

Head of People and Culture
Kiilto Family