Kiilto x Syöpäsäätiö: Näin tehtiin turvallinen livetapahtuma

Käsihygieniasta Syöpäsäätiön tiloissa, ja mahdollisesti myös tulevissa tapahtumissa, pitää huolen Erisan Pro SafePoint+ desinfektioannostelija.

Syksyllä 2020 Kiillon lahjoittamat Erisan Pro SafePoint+ annostelijat nähtiin Roosa Nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä, jonka jälkeen laitteet toimitettiin Syöpäsäätiön toimistolle. Yhteistyö lähti liikkeelle varsin nopeasti, kun livelähetykseen liittyviä hygienia- ja turvallisuusasioita suunniteltiin.

”Kaikki sai alkunsa siitä, kun Kiillolta otettiin yhteyttä. Innostuimme ideasta hyvin nopeasti. Kiillon Mikko oli liikkeellä loistavaan aikaan, sillä ratkoimme juuri liveyleisön ja henkilökunnan turvallisuuteen liittyviä asioita. Kasvomaskien käyttö oli luonnollisesti osa suunnitelmaa, mutta halusimme varmistaa, että voimme taata turvallisen tanssi-illan kaikille osallistujille”, kertoo Sari Meller Syöpäsäätiöstä ja jatkaa:

”Roosa Nauha -keräys on viime vuosina huipentunut Syöpäsäätiön ja MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman yhteiseen teemalähetykseen. Roosa Nauha Tanssii Tähtien kanssa -lähetys keräsi tänä vuonna ennätysmäärän katsojia ja liveyleisöäkin oli paikka 60 henkilöä orkesterin lisäksi. Oli sanomattakin selvää, että halusimme helpon ja suoritusvarman tavan pitää huolta hyvästä käsihygieniasta paikan päällä.”

Päätös yhteistyöstä syntyi lopulta hyvin nopeasti ja sitoutuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa kaikki saatiin tiukassakin aikataulussa ajoissa valmiiksi.

”Idea yhteistyöhön löytyi, kun keskustelin SafePoint+ laitteita kokoonpanevan firman, JKR Muovi Oy, kanssa. Pystymme yhdessä tekemään räätälöityjä ratkaisuja asiakkaillemme, tässä tapauksessa Roosa Nauha -brändätyn SafePoint+ annostelijan. Ajattelimme, miksi emme siis laittaisi hyvää kiertämään ja ehdottaisi yhteistyötä ajankohtaisen tapahtuman tiimoilta!” kertoo SafePoint+ ratkaisun kehittäjä, Kiillon asiakkuus- ja kehityspäällikkö Mikko Eskola.

Erisan Pro SafePoint+ -ratkaisun avulla voidaan tehokkaalla tavalla varmistaa käsihygienia esimerkiksi livetapahtumissa. Laite on helppo huomata ja kädet voi desinfioida jopa 2500 kertaa, ennen kuin käsihuuhdetta täytyy käydä lisäämässä. Lisäksi laite annostelee käsidesin automaattisesti. Jonoakaan ei ehdi syntyä, kun kädet voi desinfioida laitteen molemmilta puolilta. 

”Mielestäni tämä on helppo tapa osoittaa, esimerkiksi juuri livetapahtumassa, että järjestäjätaho ottaa käsihygienian huomioon ja on panostanut osallistujien turvallisuuteen”, Eskola jatkaa.

Turvallisia kohtaamisia myös jatkossa

Syksyn teemailtaa varten toimitetut Roosa Nauhan väreihin räätälöidyt laitteet ovat olleet käytössä myös Syöpäsäätiön tavallisessa arjessa. Tapahtuman jälkeen Kiilto piti huolta, että ne kuljetettiin Syöpäsäätiön pääkonttorille Unioninkadulle ja siellä ne ovat tervehtineet kävijöitä jo marraskuusta lähtien.

”Olemme saaneet ihastuneita kommentteja siitä, että laitteet on brändätty Roosan värein ja ihan omalla rakkaalla logolla. Kyllähän se tuntuu todella mukavalta ottaa vieraita turvallisesti vastaan Erisan Pro SafePoint+ vieressä”, iloitsee Meller.

Toimenpiteet koronaviruksen nujertamiseksi ovat vaikuttaneet myös toimiston kävijämääriin eikä tapahtumia ole voitu järjestää samalla tavalla kuin ennen. Helppo käsihygienia tuo kuitenkin turvallisuuden tunnetta arkeen ja laitteita voidaan myös jatkossa hyödyntää, kun tapahtumia jälleen voidaan järjestää.

”Kyllähän laitteiden helppokäyttöisyys on kaiken a ja o. Käsien käyttäminen laitteiden alla on jo osa toimistolla olevien arkea. On myös hienoa tietää, että meillä on ratkaisu hyvään käsihygieniaan tulevissakin tapahtumissamme!”