Kiilto vahvistaa rakentamisen liiketoimintaansa Suomessa

Kiilto ostaa Lakan Betonin kuivatuotetehtaan Forssasta vahvistaakseen pumpputasoiteliiketoimintaansa. Kaupan myötä Kiilto aloittaa bulkkitoimitettavien pumpattavien lattiatasoitteiden valmistuksen Suomessa.

Rakentamisen kumppanilta kaivataan ketteryyttä nopeasti muuttuvissa asiakastarpeissa. Kiillon pumpattavien lattiatasoitteiden palvelukonseptin ytimessä on asiakas.

Tehtaan sijainti suurten rakentamishankkeiden lähellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä, mahdollistaa sujuvan palvelukokemuksen. Kaupan myötä meille avautuu mahdollisuus tarjota asiakkaillemme saumaton ”tuote palveluna” -konsepti: voimme valmistaa ja toimittaa pumpputasoitetta yksittäisten pakkausten sijaan bulkkituotteena ketterästi asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Konseptin ytimessä on laaja, eri toimijoista koostuva yhteistyöverkosto, jonka avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomen, Kiillon rakentamisen liiketoimintajohtaja Miikka Haapa-aho kertoo.

Haapa-ahon mukaan palveluna toteutettu lattia valmistuu nopeasti ja vähentää myös käyntejä työmaalla. Koska tuote kuljetetaan yksittäisten pakkausten sijaan säiliöautolla, pumppaamalla toteutettu lattia vähentää myös pakkausjätettä. Jätteen käsittely on aikaavievää ja vaatii jätteenkäsittelypaikkojen järjestelyn työmaille, joilla tilan rajallisuus on usein haaste. Pumppuauton kyydissä kulkevaa tasoitetta ei myöskään tarvitse suojata säältä, tai varata tasoitteelle säilytystilaa tilanahtaudesta kärsivillä työmailla kuten perinteisesti suursäkeissä tai lavoina toimitettaville tuotteille.

Lakan Betonin nykyinen tuotevalikoima ei siirry yrityskaupassa Kiillolle, vaan investoinnilla hankitaan valmistuskapasiteettia, jota tarvitaan pumpputasoiteliiketoiminnan ketterään toteutukseen. Samalla tavoitteena on turvata Kiillon kasvukyky tulevaisuudessa. Kaupan täytäntöönpano tapahtuu 14.9., jolloin myös Forssan valmistusliiketoiminnan kahdeksan työntekijää siirtyvät Kiillon palvelukseen.

Lakka keskittää toimintojaan Lopelle ja Varkauteen

Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja luopuu samalla itsetasoittuvien pumpattavien lattiatasoitteiden sekä pääosin seinätasoitteiden tuotannosta. Muilta osin Lakan kuivatuoteliiketoiminta jatkuu ennallaan. Lakka keskittyy jatkossa omiin vahvoihin tuoteryhmiin, joita ovat kuivabetonit, juotosbetonit, muurauslaastit ja linjasaneeraustuotteet.

Kuivatuotteiden tuotanto keskitetään yhtiön Varkauden tehtaalle ja Etelä-Suomen asiakkaiden tarpeisiin Lopen tehtaalle rakennetaan laajan valikoiman hub, josta asiakkaat saavat jatkossa ympäristöbetonituotteet, harkot, laastit ja kuivabetonit samasta paikasta samoihin kuormiin.

Tällä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme. Jatkossa Lakka-tuotteita saa koko tuotevalikoiman laajuisena kolmesta varastosta; Lopelta, Joensuusta ja Jalasjärveltä, Lakan Betonin toimitusjohtaja Pertti Halonen toteaa.

Kiilto
Kiilto on 100-vuotias suomalainen perheyritys, joka luo hyvinvointia puhtaudesta ja rakentaa kestävää tulevaisuutta, ihmiset ja ympäristön huomioiden. Kemianteollisuuden ratkaisuja kehittävä, valmistava ja markkinoiva Kiilto toimii neljällä toimialalla: rakentaminen, teollisuuden kiinnitysratkaisut, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä lähes 1000 henkilöä. Vuonna 2019 Kiillon liikevaihto oli noin 222 miljoonaa euroa. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen.

 

Lakan Betoni
Lakan Betoni on vuonna 1965 perustettu perheyritys. Yhtiö kehittää ja tuottaa kivenainespohjaisia rakennusmateriaaleja, joita edustavat ympäristöbetonituotteet, harkot, laastit, kuivabetonit, seinäelementit ja valmisbetoni. Yhtiö toimii Suomessa jatkossa neljällä paikkakunnalla; Joensuussa, jossa on yhtiön pääkonttori, Lopella, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Lakan liikevaihto vuonna 2019 oli 32,4 Me ja yhtiö työllistää noin 110 henkilöä. Lakka on ympäristöbetonituotteissa johtava yritys Suomessa kuluttajakentässä, ja yhtiön harkkojen tuotevalikoima markkinoiden kattavin. Lakka vähentää vuoden 2020 aikana betonituotteiden hiilijalanjälkeä 30 % tehtyjen tuotekehityspanosten ansiosta.

 

Lisätiedot:

Miikka Haapa-aho
Rakentamisen liiketoimintajohtaja
Kiilto

miikka.haapa-aho@kiilto.com
+358 (0)40 7510 813

Pertti Halonen
toimitusjohtaja
Lakan Betoni Oy
pertti.halonen@lakka.fi
+358 207 481 203