Kiilto vahvistaa asemaansa kokonaisvaltaisena keittiöhygienian kumppanina ostamalla Svenska Diskbolaget AB:n

KiiltoClean AB on ostanut Svenska Diskbolaget AB:n, joka on sen pitkäaikainen kiinteiden astianpesuaineratkaisujen toimittaja. Kaupan myötä Kiilto vahvistaa asemaansa kokonaisvaltaisena food services -kumppanina Pohjoismaissa.

”Olemme todella innoissamme saadessamme toivottaa Diskbolagetin tiimin tervetulleeksi Kiiltoon. Uskomme, että heidän osaamisensa avulla pystymme yhdessä kehittämään edelleen kiinteitä astianpesuaineratkaisuja ja koko food services -liiketoimintaamme”, Kiillon ammattihygienian liiketoimintajohtaja Juha Suoniemi sanoo.  

Yrityskaupan myötä Kiilto voi palvella nykyisiä ja uusia food services -asiakkaitaan entistäkin paremmin ja kokonaisvaltaisemmin ratkaisuin. Se antaa Kiillolle myös vakaan jalansijan Pohjoismaisilla markkinoilla, laajentaen ja kehittäen Kiilto Pro food services -liiketoimintaansa.  

Strateginen yhteensopivuus koituu asiakkaiden hyödyksi  

Kiilto haluaa kehittää food services -ratkaisuja ammattihygienialiiketoimintansa strategisena painopistealueena. Kiinteillä astianpesuaineratkaisuilla on erittäin tärkeä rooli näissä suunnitelmissa. Svenska Diskbolaget puolestaan on alan asiantuntija, jolla on vankka kokemus tuoteinnovaatioista ja kestävän, kannattavan kasvun saavuttamisesta.  

”Olemme tehneet sujuvaa yhteistyötä jo vuosia, joten tunnemme toisemme jo hyvin ja uskomme, että sovimme hyvin toisillemme. Tavoitteenamme on jatkaa Svenska Diskbolagetin vuosien erinomaista työtä asiakkaiden kanssa, ja vahvistaa yhteistyötä asiakkaiden kanssa entisestään”, Suoniemi jatkaa.  

Food services -liiketoiminnan laajennetun valikoiman kautta Kiilto voi tarjota sekä uusille että nykyisille asiakkaille entistä kattavampia ja kokonaisvaltaisempia ratkaisuja.  

”Meillä on takanamme jo monen vuoden yhteistyö, ja tuntuu, että tämä hankinta on looginen askel eteenpäin. Näemme synergiavaikutuksia, jotka avaavat meille uudenlaisia mahdollisuuksia markkinoilla. Henkilökunta on täynnä intoa, ja on todella jännittävää päästä osaksi Kiilto-perhettä. Odotamme nyt innolla, että pääsemme mukaan tuomaan mahdollisimman vahvistamaan Kiilto Pro food services -liiketoimintaa omalta osaltamme”, Stefan Mosell, Svenska Diskbolagetin toimitusjohtaja lisää.  

Toiminta jatkuu normaalisti  

”Olemme luonnollisesti innoissamme tästä muutoksesta, mutta meille on erittäin tärkeää varmistaa, että päivittäinen toiminta jatkuu normaalisti, ja että pidämme jatkossakin hyvää huolta asiakkaistamme ja henkilöstöstämme”, Suoniemi toteaa.  

Kiilto  
Kiilto on kasvava yli satavuotias suomalainen perheyritys, jonka visio on vuodessa 2080. Kiilto kehittää, valmistaa ja myy kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen.  Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä lähes 1000 henkilöä. Vuonna 2020 Kiillon liikevaihto oli noin 294 miljoonaa euroa. Kiillon brändejä Ruotsissa ovat Kiilto Pro ja DAX.  
www.kiilto.com  

Svenska Diskbolaget AB  
Svenska Diskbolaget AB aloitti toimintansa Limhamnissa, Ruotsissa vuonna 1995. Yritys tuottaa ja myy pesuainetuotteita ja -järjestelmiä sekä tarjoaa teknistä tukea ja palveluita astianpesulaitteille. Yritys toimii yhdessä noin 60 tukku- ja vähittäismyyjän sekä lähes 400 ravintolan kanssa Etelä-Ruotsissa. Yritys työllistää 10 henkilöä, ja sen liikevaihto oli 45 MSEK vuonna 2019.  
www.diskbolaget.se  

Lisätietoja:  

Juha Suoniemi  
Liiketoimintajohtaja, ammattihygienia  
Kiilto  
Puh. +358407639674  
juha.suoniemi@kiilto.com 
 
Patrik Hene  
Toimitusjohtaja 
KiiltoClean AB  
Puh. +46 (0)72 225 38 85  
patrik.hene@kiilto.com

Stefan Mosell  
Toimitusjohtaja  
Svenska Diskbolaget AB  
Puh. +46 709 24 82 01  
stefan@diskbolaget.se