Kiilto kokoaa kaikki yhtiönsä yhden brändin alle ja uudistaa logonsa

Ensi vuonna satavuotisjuhliaan viettävä perheyritys Kiilto yhtenäistää viestintäänsä kokoamalla yhtiönsä saman brändin alle. Uudistus koskee puhdistus- ja hygieniaratkaisuja tarjoavaa KiiltoClean Groupia, kemiallisia kiinnitys- ja rakenneratkaisuja tarjoavaa Kiilto Groupia sekä konsernin emoyhtiö Kiilto Family Groupia. Yhtiöt saavat uudistuksen myötä myös uuden yhteisen logon.

Kiillossa käynnistyi alkuvuodesta laajamittainen brändityö, jonka yhtenä tavoitteena oli selkeyttää ja yksinkertaistaa konsernin brändirakennetta sekä viestintää. Tuloksena oli yksi yhteinen Kiilto-brändi, jonka alle perustettiin myös ammattilaisasiakkaille suunnattu Kiilto Pro -brändi.

”Aiemmin Kiillon viestintä on rakentunut pääasiallisesti konsernin kahden suurimman yhtiön, Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n viestinnän ja markkinoinnin ympärille. Organisaatiorakenteet ovat korostuneet, ja haasteeksi on muodostunut kertoa osaamisestamme kokonaisvaltaisesti”, kertoo Kiillon brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja.

Logon ja visuaalisen ilmeen yhtenäistymisen lisäksi brändiuudistus murtaa siiloja. Kiillolla on neljä liiketoiminta-aluetta; ammattirakentaminen, ammattipuhtaus ja -hygienia, teollisuuden kiinnitys- ja puhdistusratkaisut sekä kuluttajaliiketoiminta. Tarjontansa lisäksi yhtiö haluaa yhtenäisen brändin ja logon viestivän entistä voimakkaammin myös yrityksen toimintaa ohjaavista periaatteista, jotka löytyvät uudistetun Kiilto-brändin ytimestä.

”Haluamme olla tulevaisuuteen sitoutunut alan ympäristöjohtaja, joka toimii lähellä asiakkaitaan ja auttaa heitä olemaan kuninkaita omilla kentillään, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti”, Solja kiteyttää.

Taustatutkimus osoitti Kiilto-brändin tunnettuuden oleva Suomessa varsin korkea – 93 %. (KantarTNS tutkimus 5/2018). Suomalaisten mielissä jo lähes ikoniseksi muodostuneen Kiilto-logon uudistaminen ei tapahtunut hetkessä.

”Liiketoimintakokonaisuuteemme mahtuu varsin erilaisia tarpeita, joihin logon on istuttava. Tasapainoilimme paljon sen kanssa, mitä haluamme säilyttää ja mitkä ovat niitä elementtejä, joista olemme valmiita luopumaan. Mielestämme onnistuimme löytämään hyvän tasapainon”, Solja summaa.

Uuden logon haluttiin kestävän aikaa ja olevan tunnistettava. Elementtejä on ammennettu muun muassa brändin ytimestä ja yrityksen historiasta. Esimerkiksi K-kirjain löytyi Kiillon historiamateriaalista. Uuden logon takana on Marko Salonen Bond Creative Agencystä.

Ensi vuonna perheyritys juhlii jo 100-vuotissyntymäpäivää. Soljan mukaan Kiillon tapaan toimia on aina kuulunut uuden etsiminen ja eteenpäin katsominen.

”Uusiutuminen on yhdessä kunnianhimoisen ympäristöohjelman kanssa osa tulevaisuuteen sitoutumista, minkä olemme halunneet tuoda aivan brändimme keskiöön. Uskon että uudistukset auttavat meitä kehittämään viestintäämme sekä sisäisesti että ulkoisesti asiakaslähtöisempään suuntaan. Olemme yksi Kiilto.”

Kiillon uusi logo on ladattavissa täältä.

Lisätietoja:

Eeva Solja
Brändi- ja viestintäjohtaja
Kiilto Family Oy
eeva.solja@kiilto.com
+358505020501