Kiilto Familyssä esimiesten kickoff: 120 kokeilua tulille

Järjestyksessään toinen esimiesten johtajuuden kehitysohjelma Kiilto Family -konsernissa käynnistyi lennokkaan inspiroivilla puheenvuoroilla.

”Nyt haetaan energiaa johtamiseen asiakkaista ja lanseerataan kokeilukulttuuri herättämällä uteliaisuutenne ja rohkeutenne kokeilla uutta! Teitä on kaksikymmentä esimiestä ja kuusi moduulia: se tuottaa 120 kokeilua. Yhteisenä tavoitteenamme on kehittää yhtiöidemme organisaatiokulttuurien ketteryyttä ja vahvistaa kasvua”, pohjusti Kiilto Family Oy:n HR Director Antti Uski toukokuisen KLF Highway -kehitysohjelman kickoff-tilaisuuden avauspuheenvuorossa.

Lauri Järvilehto kannustaa flow’hun

Tunnelma tiheni, kun lauteille nousi suoraan Hong Kongin lennolta saapunut filosofi, kirjailija, tutkija ja pelialan yrittäjä Lauri Järvilehto. Hän on niitä harvoja superkonsultteja, jotka ovat siirtyneet yritysjohtajaksi testaamaan omien opetustensa toimivuutta.

”Kova paikka”, Järvilehto hauskuutti yleisöä.

Opit ovat osoittautuneet toimiviksi ja siksi ne vaikuttivat uppoavan hyvin myös tämänkertaiseen yleisöön.

”Tulevaisuuden johtaminen on sisäisen motivaation johtamista. Vapaus, virtaus, eli flow, ja vastuu ovat sisäisen motivaation ydintekijät ja näiden kaikkien pitää toteutua meidän jokaisen kohdalla, jotta voimme antaa parastamme. Ja tulevaisuus on nyt”, Järvilehto kiteytti pääviestinsä.

Kokeilukulttuuri nostaa työtyytyväisyyttä

Tilaisuudessa Järvilehto keräsi osallistujilta listauksen muutoksen haasteista. Niiden pohjalta käytiin hyvää keskustelua, ja Järvilehto päätyi mm. seuraaviin toteamuksiin:

”On tärkeää flow-tilassa tehdä täysillä oikeita asioita. Päämääräsatama voidaan joutua vaihtamaan kesken matkan. Osaamisen ja haasteiden tulee olla balanssissa: yhtä pahaa kuin ylikuormitus on tylsistyminen. Kokeilukulttuuri mahdollistaa aktiivisen työtyytyväisyyden kasvun. Työtyytyväisyyskysely on kartta, ei todistus.”

Järvilehto konkretisoi lopuksi, miten organisaatiotasolla johdetaan flowta.

”Pelkkä vision hehkuttaminen ei riitä. Strategian ja taktiikan pitää olla kunnossa, jotta toteutus ei jää puolitiehen.”

Päivän toinen puhujavieras, Firan toimitusjohtaja Jussi Aho, oli aivan samoilla jäljillä Järvilehdon kanssa:

”Kokeilukulttuuriin on panostettava riittävällä tasolla, jotta yritysjohto ottaa tulokset vakavasti. Strategia on kuin liikkuva donitsikehä: on määriteltävä, mitä ei tehdä, mitä teemme nyt ja miten hyödynnämme uusia mahdollisuuksia.”

Aho painotti lopuksi esimiestyön ja johtamisen tärkeyttä.

”Yrityksissä pitää löytää ketterät tavat uudistaa liiketoimintaa ja tämä edellyttää uudenlaista johtamisen dynamiikkaa.”

Osallistujayleisö kuunteli kuin penkkeihin liimautuneina, ja oli helppo aistia, että tämä porukka on valmis kokeilemaan uutta.

_____________

KLF Highwayn viidellä opintojaksolla käsitellään mm. asiakaskeskeistä strategista johtamista, projektityöskentelyä, asiakaskeskeisen toiminnan johtamista sekä uusiutuvan työkulttuurin luomista. Nyt käynnistyneeseen kehitysohjelmaan osallistuu noin 20 Kiilto Family -konsernin esimiestä. Edellinen KLF Highway -koulutuskokonaisuus käynnistettiin vuosi sitten ja se päättyy syykuussa 2017. 

Kuvat: Pekka Nieminen