Kiilto Familyn taidestipendi kuvanveistäjä Emma Jääskeläiselle

Kiilto Family -konsernin taidestipendi myönnettiin tänä vuonna Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelija Emma Jääskeläiselle (synt. 1988) Kuvataideakatemian vuotuisen lopputyönäyttelyn Kuvan kevään avajaisissa perjantaina 5.5.2017. Stipendin luovutti Kiilto Familyn hallituksen jäsen Eeva Solja.

Taidestipendin myöntämisen perusteluissa todettiin seuraavaa:

”Emma Jääskeläinen on monilahjakkuus, joka yhdistää töissään kiinnostavasti kuvanveiston tradition ja uuden teknologian käytön. Hän käyttää ennakkoluulottomasti monia erilaisia materiaaleja ja antaa materiaaleille omassa taiteessaan uusia merkityksiä ja sisältöjä. Jääskeläistä kuvaavat parhaiten ominaisuudet kuten luova hulluus ja toisaalta äärimmäinen harkintakyky, sekä meditatiivisuus ja samalla kertaa heittäytyminen erilaisiin kokeiluihin.”

Kiilto Familyn taidestipendi on jaettu tunnustuksena nykykuvanveistossa lahjakkuutta, monipuolisuutta ja omaleimaisuutta edustavalle Kuvataideakatemian opiskelijalle vuodesta 2015 alkaen. Taidestipendin ovat aikaisemmin saaneet vuonna 2015 Federico Ortegon ja vuonna 2016 Tuija Teiska.