Kiilto Familyn stipendi nykykuvanveiston edustajalle

Kiilto Family -konserni lahjoitti 1500 euron suuruisen stipendin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa kuvanveistoa opiskelevalle Federico Ortegónille tunnustuksena hänen monipuolisesta ja omaleimaisesta tyylistään nykykuvanveistossa. Stipendi luovutettiin Helsingissä Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -loppunäyttelyn avajaisissa tiistaina 5.5.2015. Stipendilahjoitus käynnistää samalla kauaskantoisen yhteistyön Kiilto Familyn ja Kuvataideakatemian kuvanveistolinjan kesken.

Kiilto Family -konsernin CEO Erkki Solja perustelee stipendin saajan valintaa näin:

– Federico Ortegón on lahjakas ja kiinnostava uuden kuvanveistosukupolven edustaja. Hänen laaja ja monipuolinen koulutustaustansa näkyy hänen työskentelyssään. Teoksissa yhdistyvät valo ja liike, erilaiset materiaalit ja rakenteet, ennakkoluulottomuus sekä täydellinen viimeistely. Ortegón on määrätietoisesti kehittänyt oman tapansa luoda ajassa elävää, puhuttelevaa viestiä kuvanveistotaiteen alalla. Hän on myös luonteeltaan humaani ja loistava yhteisöllisyyden rakentaja. Federico Ortegónin teokset, työskentelytavat ja näkemykset edustavat samaa ajatus- ja arvomaailmaa, jota myös Kiilto Family haluaa viestiä.

Federico Ortegón on syntynyt vuonna 1976 Bogotássa, Kolumbiassa. Hän on opiskellut arkkitehtuuria Medellin Columbia -yliopistossa 1995–2000 ja kuvanveistoa Helsingissä Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa vuodesta 2010 alkaen.

Kiillon toimitiloissa Lempäälässä tullaan järjestämään Federico Ortegónin töiden näyttely keväällä–kesällä 2015.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -lopputyönäyttely on laaja katsaus uuden taiteilijasukupolven töihin. Näyttely on avoin mahdollisuus kaikille maisteriopintojensa valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille. Näyttelyssä on uusia teoksia kaikkiaan 43 nuorelta taiteilijalta. Mukana ovat Kuvataideakatemian kaikki neljä koulutusohjelmaa: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet.

Federico Ortegonille Kiillon kuvataidestipendi

Näyttely pidettiin Helsingissä toukokuussa 2015.

Aiheesta lisää elokuussa julkaistavassa Kontakti-lehdessä.

Lisätietoja:
www.kuvankevat.fi
www.uniarts.fi

Kuvat: Petri Summanen