Kiilto Family -konsernin taidestipendi kuvanveistäjä Tuija Teiskalle

Kiilto Family -konserni lahjoitti tänä vuonna 1500 euron suuruisen taidestipendin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa kuvanveistoa opiskelevalle Tuija Teiskalle (s. 1985, Kajaani). Stipendi luovutettiin Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -loppunäyttelyn avajaisissa Helsingissä maanantaina 9.5.2016.

Kiilto Family -konsernin liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville Solja perustelee Teiskan valintaa seuraavasti:

–Tuija Teiskalla on kuvanveiston perinteistä kumpuava, poikkeuksellisen omaleimainen ote nykykuvanveistoon. Hänen taiteellinen tuotantonsa ammentaa henkilökohtaisista kokemuksista, jotka kuitenkin laajentuvat käsittämään yleisinhimillisiä kysymyksiä. Teiska on oman taiteellisen tuotantonsa kautta laajentanut nykykuvanveistoa materiaalivalintojen ja itse luomiensa tekniikoiden avulla. Tuija Teiskan raikas ote ja muotokieli nousevat kiinnostavuudessaan omalle tasolle, joka on tässä tärkeä huomioida.

Tuija Teiska viimeistelee opintojaan Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Hänellä on ollut useita näyttelyjä Suomessa ja ulkomailla, ja hänen töitään on mm. Kansallisgallerian sekä Joensuun ja Tampereen taidemuseoiden kokoelmissa.

tuijateiska.com
Kuvan Kevät 7.–29.5.2016