Kiilto Family järjestää taidekilpailun Kuvataideakatemian opiskelijoille

Kiilto Family –konserni julisti kesällä 2017 yhteistyössä Taideyliopiston Kuvataideakatemian kanssa kaikille Kuvataideakatemian opiskelijoille avoimen taidekilpailun. Kilpailun aiheena on Asiakas on kuningas – Ihminen keskiössä.

Kilpailu innoitti opiskelijat aktiiviseen osanottoon

Kilpailussa etsitään uniikkeja töitä. Teokset ovat toteutustavaltaan vapaita ja tekniikkana voi käyttää esimerkiksi grafiikkaa, valokuvaa tai maalausta. Kilpailuajan puitteissa syyskuun alkuun mennessä taidekilpailuun ilmoitettiin mukaan viitisenkymmentä teosta.

Kuvataideakatemian kuvanveiston professori Villu Jaanisoo toteaa, että yhteistyö liike-elämän kanssa on nykyaikaa ja sitä tehdään laajalti myös taidepiireissä. ”Opiskelijamme ottivat tämän taidekilpailun innostuneesti vastaan. Julkisia taidekilpailuja järjestetään meilläkin säännöllisesti, mutta Kiilto Familyn kanssa järjestettävässä kilpailussa erityislaatuista on se, että teoksia lunastetaan poikkeuksellisen runsas määrä. Nuorten taiteilijoiden teosten ostaminen on hyvä tapa tukea taidetta”, Jaanisoo jatkaa.

Taidetta toimitiloihin henkilöstön ja vierailijoiden iloksi

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa Kuvataideakatemian opettajakunta valitsi professori Villu Jaanisoon johdolla kilpailuun jätettyjen teosten joukosta viisitoista jatkoon pääsijää, jotka ovat nyt esillä taidenäyttelyssä Kiilto Family –konsernin päätoimipaikassa Lempäälässä. Taidekilpailun tarkoituksena on löytää teoksia Kiilto Familyn toimitiloihin eri toimintamaissa. Kiilto Family onkin lupautunut lunastamaan itselleen kaikki näyttelyyn valitut viisitoista teosta.

Kiilto Family -konsernin konsernijohtaja Erkki Solja näkee, että taide, ja kulttuuri myös laajemmin, on koossa pitävä voima, jota ilman mikään yhteisö tai yhteiskunta ei tule toimeen. ”Esimerkiksi Taideyliopiston tai taiteilijoiden tukeminen on silta yrityselämän ja taideyhteisöjen välillä, jota kautta voimme viestiä henkilökunnalle, asiakkaille ja muille sidosryhmille Suomessa ja kansainvälisissä yhtiöissämme, että myös kulttuuri on tärkeä osa elämää. Silloin, kun yrityksellä on taloudelliset mahdollisuudet tukea tämän tyyppisiä asioita, koemme jopa hieman velvollisuudeksemme olla mukana”, toteaa konsernijohtaja Solja.

Osallistu taideraatiin

Kilpailun toiseen vaiheeseen osallistuvat kaikki Kiilto Familyn taidenäyttelyyn valitut viisitoista teosta, joiden joukosta kilpailulautakunta valitsee kolme parasta. Myös yleisö voi osallistua äänestämällä omaa suosikkiteostaan. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan 3.11.2017.

ÄÄNESTÄ SUOSIKKITEOSTASI TÄSTÄ

Asiakas on kuningas – Ihminen keskiössä

Asiakas on kuningas –ajattelu viestii asiakaskohtaamisen tärkeydestä ja hyvän, parhaimmillaan ylivertaisen asiakaskokemuksen tuottamisesta. Se havainnollistaa, kuinka meillä kaikilla on eri ympäristöissä ja tilanteissa asiakkaita – ihmisiä – ja asiakaskohtaamisia. Se herättää kysymään: Kuka on minun asiakkaani? Miten kohtaan hänet? Asiakas voi olla kuka tahansa, joka odottaa tai saa sinulta jotain. Laajemmin ajateltuna tämä viittaa ihmisten välisiin suhteisiin, ihmisyyteen ja ihmisen roolin arvostamiseen koneiden valtakaudella

Kiilto Family –konserni on lähes satavuotias uutta luova yritysperhe, joka haluaa kasvaa kestävällä tavalla. Perheyrityksemme toimintakulttuuri on syntynyt vahvasta suomalaisesta osaamisesta ja henkilöstön arvostamisesta. Tarjoamme mm. kemiallisia kiinnitys- ja rakenneratkaisuja rakentamisen ja teollisuuden ammattilaisille sekä korkealaatuisia puhtaus- ja hygieniaratkaisuja kuluttajille, ammattisiivoukseen, terveydenhuoltoon, ravitsemispalveluille ja teollisuudelle. Koko konsernin liikevaihto on noin 153 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa meillä työskentelee yhteensä noin 800 henkilöä eri yhtiöissämme Itämeren ympärillä.