Kiillon ympäristöteko palkittiin European Responsible Care Award 2019 –kilpailussa

Kiilto Oy on saanut Euroopan kemianteollisuuden kattojärjestön Ceficin järjestämässä European Responsible Care Award 2019  –kilpailussa kunniamaininnan kategoriassa Environmental Responsibility.

Kiilto osallistui kilpailuun edistyksellisellä lämmöntalteenottojärjestelmällä, joka hyödyntää useita eri energianlähteitä tehtaan kiinteistöjen ja veden lämmityksessä.

”Olemme iloisia saamastamme tunnustuksesta. Keväällä 2018 käynnistimme Lupaus ympäristölle –hankkeen, jossa ympäristöystävälliset energiaratkaisut ovat yksi olennainen osa-alue. Vuonna 2018 käyttöönottamamme Calefa Oy:n toimittama lämmöntalteenottojärjestelmä hyödyntää hukkalämpöä, maalämpöä ja –kylmää. Sen ansiosta olemme vähentäneet tehtaamme energiankulutusta vuositasolla 14 % ja CO2-päästöjä 310 tonnia. Lisäksi olemme saaneet lisättyä tuotannon kapasiteettia ja tasalaatuisuutta sekä vakiinnutettua tuotantosuunnitelmia. Olemme tänä syksynä ottaneet käyttöön samanlaisen järjestelmän sulateliimavalmistuksessamme. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä”, kertoo Kiilto Oy:n varatoimitusjohtaja Mikko Viljanmaa.

Kilpailun tuomaristo piti Kiillon projektia ainutlaatuisena ja innovatiivisena. Kaikkiaan kilpailijoita kyseisessä kategoriassa oli 16, ja voittajaksi valittiin Kemira Oyj.

Cefic luovutti palkinnot torstai-iltana 24.10. Responsible Care Award 2019 –tilaisuudessa Helsingissä.

Lue myös:

 Haluatko kuulla lisää Kiillon ympäristöteoista? Tilaa neljä kertaa vuodessa ilmestyvät ympäristökirje.