SafePoint+-käsidesinfektioautomaatti on otettu tyytyväisenä vastaan

Kiilto on lanseerannut SafePoint+-käsidesinfektioautomaatin. Automaatti on suomalainen innovaatio, ja sen tuotannolla on merkittävä työllistävä vaikutus. Laitteen materiaalit ja osat tulevat Suomesta ja automaatti valmistetaan JKR Muovi Oy tehtaalla suomalaisvoimin.

Kiillon valmistama SafePoint+-käsidesinfektioautomaatti kehitettiin koronapandemian aikana pikaisella aikataululla. Automaatin ulkoinen design pohjautuu kymmenen vuotta sitten suunniteltuun laitteen ensimmäiseen versioon.

”Pandemian vuoksi havahduimme siihen, että kymmenen vuotta sitten rakennettu tuote herättää jälleen kiinnostusta, ja se on aika päivittää. Meille on tärkeää miettiä sitä, miten autamme asiakkaitamme turvallisuudessa ja puhtaudessa. Hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää, laitteen lanseerauksesta vastannut asiakkuus- ja kehittämispäällikkö Mikko Eskola Kiillolta kertoo.

Käsidesinfektioautomaatti on kehitelty erityisesti julkisten tilojen tarpeisiin paikkoihin, joissa käyttäjiä on paljon. Se on tehokas apu pyrkimyksessä katkaista tartuntatiet pandemian aikana.

”Laite on nyt päivitetty teknisesti 2020-luvulle, ja sen automatiikka on uusittu täysin”, laitteiden kehityksessä mukana ollut JKR Muovi Oy:n toimitusjohtaja Juha Koivisto sanoo.

Koiviston mukaan laitteen suunnittelu on ollut erittäin miellyttävä projekti, ja yhteistyö Kiillon kanssa on sujunut hyvin.

”Suunnittelutyö eteni koronan vuoksi ripeästi, ja valmistimme laitteen nykyisen version kolmessa viikossa epidemian aikana”, Koivisto kertoo.

Käsidesinfektioaineen annoksen ottaminen laitteesta on helppoa. Laitetta voi lähestyä sen kummaltakin puolelta, ja infrapunatunnistustekniikan vuoksi käyttäjän ei tarvitse koskea laitteeseen.

Käsidesinfektioautomaatissa on yksi kymmenen litran tai kaksi viiden litran säiliötä, joten yhdellä säiliöllä pärjää kovassakin käytössä. Kun laitetta tarvitsee täyttää harvemmin, huoltovarmuus paranee. Automaattia on mahdollista käyttää myös ulkona teollisuusakun avulla, joka toimii yhdellä latauksella useita päiviä.

Laitteen muoviosissa käytetään kierrätettävää materiaalia. Muovi osat on valmistettu rouhitusta aineksesta, josta on valettu uudelleen käytettävää suulakepuristelevyä.

Laitetta testattiin kevään ja kesän aikana pilottivaiheessa 25 laitteella, jonka pohjalta laite nyt tuodaan markkinoille. Ratkaisu on herättänyt kiinnostusta useissa maissa myös Suomen ulkopuolella.

SafePoint+-käsidesinfektioautomaatin ensimmäinen käyttäjä on K-Supermarket Vihti. Kauppias Timo Laukkanen kertoo, että sekä asiakkaat että kaupan henkilökunta ovat olleet hyvin tyytyväisiä laitteeseen. Kaupan Facebook-sivustolla tieto uudesta laitteesta levisi laajalle.

”Myös kilpailijat kävivät katsomassa automaattia, ja se herätti laajasti kiinnostusta”, Laukkanen sanoo.

Kauppiaan mukaan asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta siitä, että käsidesiannosta ottaessa ei tarvitse koskea itse laitteeseen.

”Monet ovat myös kyselleet, mistä laite on hankittu. Kiitosta on tullut myös siitä, että kaksipuoleista laitetta voi käyttää yhtä hyvin kauppaan mentäessä kuin sieltä poistuttaessa”, Laukkanen sanoo.

Kauppias itse arvostaa laitteen helppokäyttöisyyttä. Suuren säiliön takia ainetta ei tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä laitteeseen. Laukkasen mukaan myös säiliön vaihtaminen on helppoa. Lisäksi se on helppo huoltaa, ja toimii verkkovirralla. Hän arvostaa myös sitä, että laite on kotimaista tuotantoa ja sen valmistustavat ovat ekologiset.

”Myös automaatin ympäristö pysyy siistinä, kun ylimääräinen käsidesi kertyy tippakaukaloon laitteen sisälle, eikä se tuhri lattioita ja laitteen ympäristöä”, Laukkanen kertoo.

Käsidesinfektioautomaatti jää Vihdin K-Supermarketin käyttöön pysyvästi.

”Meillä ei ole ollut mitään ongelmia sen kanssa. Myös tulevina flunssa-aikoina tätä varmasti tarvitaan, Laukkanen sanoo.