Kiillon täydennyskoulutukset jatkuvat verkkokoulutuksina

Kiillon koulutukset on järjestetty toukokuusta 2020 lähtien webinaareina, kun koronan myötä kouluttaminen kasvokkain ei ollut enää mahdollista. Positiivinen palaute on osoittanut, että webinaarit ovat olleet tehokas ja mieluisa tapa päivittää omaa osaamista.

Kiillon Pro Academy -koulutukset siirtyivät viime toukokuussa webinaareiksi. Webinaareina on järjestetty niin märkätila-, sisäilma- kuin jälleenmyyntikoulutuksiakin. Syksyllä lanseerattiin myös täysin uusi Kiilto Pro Sisäilma – asiantuntijoiden täydennyskoulutus pätevyyksien voimassaolon varmistamiseksi.

– Kouluttautumisen tarve ei kadonnut koronan myötä mihinkään, joten koulutusten jatkuminen haluttiin varmistaa poikkeusaikoinakin, kertoo Kiillon suunnittelijapalvelupäällikkö Tanja Starck ja jatkaa, – rakennusmateriaalit ja niiden käyttö kehittyvät nyt nopeasti, ja usein palautetta saadaankin siitä, miten osallistujat kokevat saaneensa ajankohtaista sekä hyödyllistä tietoa Suomen joka kolkkaan hankalasta tilanteesta huolimatta.

Osaamisen päivittäminen kuuluu kaikille

Märkätila- ja sisäilmatäydennyskoulutusten jatkuminen webinaareina on ollut ensisijaisen tärkeää niille, jotka tarvitsevat niitä ammattipätevyyden ylläpitoon. Esimerkiksi märkätilatöitä tekevien tulee käydä täydennyskoulutuksessa kahden vuoden välein ylläpitääkseen sertifikaattinsa.

Käytännössä webinaarit ovat kuitenkin avoimia kaikille Kiillon asiakkaille ja rakentamisen ammattilaisille.

– Nykypäivänä on tärkeää, että kaikkien osapuolten tiedot ovat ajan tasalla. Meillä on Kiillossa kaikki ajankohtainen tieto, jota haluamme koulutuksiimme osallistujille välittää. Koulutukset ovat myös mahdollisuus antaa meille palautetta ja kehitysideoita, jolloin voimme viedä suoraan tuotekehitykseen uusia ajatuksia siitä, mitä kentällä todella tarvitaan, Starck kertoo.

Webinaareja myös toukokuusta asti vetänyt Kiillon lattiatuotteiden myyntipäällikkö Jonne Lahtinen on samaa mieltä.

– Työvaiheisiin ja työskentelytapoihin tulee koko ajan uusia ratkaisuja ja tuotteita. Me tarjoamme tuoreimmat tiedot, joiden avulla ammattilaiset voivat löytää vaihtoehtoisia ja parempia tapoja työskennellä.

Webinaarit lisäävät joustavuutta

Webinaarien suosio on ollut kova, ja palaute on ollut alusta asti positiivista.  Erityistä kiitosta on saanut webinaareihin osallistumisen helppous.

– Monien aika on kortilla, ja koulutuksiin ajaminen tai useamman tunnin irrottautuminen kesken työpäivän on voinut olla haasteellista. Webinaarin voi kuunnella esimerkiksi tauolla tai työn ohessa. Ne ovat erittäin tehokas tapa saada uusin tieto ja päivittää osaaminen hyvin matalalla kynnyksellä, kertoo Kiillon avainasiakaspäällikkö Anssi Rajanen, joka toimi myös webinaarien kouluttajana.

Webinaareja on järjestetty myös iltaisin, jotta mukaan ovat ehtineet nekin, joille työpäivän aikana osallistuminen on ollut mahdotonta. 

– Suuri osa osallistujista on antanut palautetta, että webinaari olisi jatkossakin mieluisa tapa päivittää tiedot ja sertifikaatit. Viime vuonna koulutimme webinaarien avulla yli tuhat ihmistä, mikä on todella positiivinen yllätys, Rajanen iloitsee.

Webinaarit ovat tulleet jäädäkseen

Jotta webinaarit palvelisivat parhaalla mahdollisella tavalla niihin osallistujia, kehitetään koulutusmateriaaleja jatkuvasti yhä paremmiksi.

– Jokaisen webinaarin jälkeen keräämme osallistujiltamme palautetta ja päivitämme materiaalejamme niiden pohjalta. Samalla pohdimme toki myös, miten voimme kouluttajina tehdä webinaareista yhä toimivampia, Lahtinen kertoo.

Vaikka koulutuksia päästään toivottavasti tulevaisuudessa järjestämään myös kasvokkain, eivät webinaarit ole katoamassa mihinkään.

– Toivomme toki, että pääsisimme järjestämään myös live-koulutuksia ja aloitammekin ne heti, kun se on taas turvallista. Webinaareihin osallistuminen on kuitenkin monille helpompaa, ja olemme saaneet niistä niin kannustavaa palautetta, että webinaarit tulevat jatkossakin kulkemaan vaihtoehtona tavallisten koulutusten rinnalla, Starck toteaa.

 

Lisätietoja ja ilmoittauttumisen Kiillon webinaareihin löydät täältä.

 

Webinaariin ilmoittautuminen ja liittyminen on helppoa – katso video!