Kiillon taistelu koronavirusta vastaan jatkuu – uudet yhteistyöprojektit vastaavat kasvaneeseen kysyntään

Borlängen Krämfabriken-tuotantolaitos on aloittanut Kiillon miedon DAX-saippuan valmistamisen. Kiillon ja Svenska Krämfabrikenin yhteistyön ansiosta ruotsalainen terveydenhuolto saa kipeästi kaipaamansa saippuaerän. Kesäkuussa Krämfabriken aloittaa myös käsidesin tuottamisen Kiillolle.

Koronaviruspandemia on kasvattanut saippuan ja käsidesin tarvetta huomattavasti. Kasvaneen kysynnän vuoksi Kiillon tehtaalla Assensissa, Tanskassa, valmistetaan saippuaa ja käsidesiä vuorokauden ympäri, mutta nykyisessä tilanteessa se ei kuitenkaan riitä. On tärkeää, että ensisijaisesti terveydenhuollolla on tarpeeksi saippua- ja desinfiointiaineita. Kapasiteetin nostamiseksi Kiilto työskentelee tiiviisti erilaisten ratkaisujen parissa eri toimintamaissaan.

Krämfabriken-yrityksen ja Kiillon välinen yhteistyö sai alkunsa, kun Ruotsin hallituksen kanslia teki IKEM-liiton kautta pyynnön, että Krämfabriken tekisi muutoksia tuotantoonsa ja aloittaisi käsidesin valmistamisen. Krämfabriken otti yhteyttä Kiiltoon, ja yritykset tulivat yhdessä siihen tulokseen, että saippuan valmistus olisi tehokkain ratkaisu. Siitä se sitten lähti. 

Pulloja ja pumppuja hankittiin, Kiilto jakoi reseptinsä ja sekoitusohjeensa, ja järjesti kuljetuksia. Krämfabriken omisti saippuan valmistukselle yhden kokonaisen tuotantolinjan, joka pystyi tuottamaan vuorokaudessa 18 tonnia Kiillon DAX-saippuaa. Krämfabrikenin tuotanto siirtyi kahdesta vuorosta kolmeen vuoroon. Tämä ei olisi ollut mahdollista, elleivät myös Borlängen tuotantolaitoksen virkamiehet olisi siirtyneet tuotannon pariin.

Kaksi viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 8. huhtikuuta, valmistui ensimmäinen saippuaerä.

– Tämä on vaatinut osallistujien kaiken energian, ajan ja osaamisen. Tällä tavoin ei maksimoida voittoja lyhyellä tähtäimellä. Tässä on kyse siitä, että toimitamme ruotsalaiselle terveydenhuollolle heidän tarvitsemansa tuotteet, kertoo Patrik Hene, KiiltoClean AB:n maajohtaja Ruotsissa.

Johan Mattson, Krämfabrikenin toimitusjohtaja, on asiasta hyvin ylpeä.

– Kiilto oli meille luonnollinen yhteistyökumppani, ja DAX on perinteikäs tuotemerkki. 

Häntä ilahduttaa, että Krämfabriken on ollut mukana täyttämässä terveydenhuollon tarpeita.

– Meille on soiteltu sairaaloista niin viikonloppuisin kuin myöhäisinä iltoinakin. Oli mahtavaa, että pystyimme tänään lähettämään kaksikymmentä lavallista käsidesiä suoraan Karoliiniseen sairaalaan sekä kaksi lavallista Falunin sairaalaan – yhden päivän varoajalla. Yhteistyömme Kiillon kanssa mahdollisti sen, kertoo Johan Mattsson.

 

 


Krämfabriken-tuotantolaitos Borlängessä, Taalainmaalla, valmistaa tavallisesti hiustenhoitotuotteita, ihovoiteita ja meikkejä. Nyt se valmistaa myös saippuaa terveydenhuollolle. 

Lisääntynyt käsidesituotanto 

Hoitoala tarvitsee saippuan lisäksi myös käsidesiä. Kiilto on vastannut kysyntään aloittamalla kaksi uutta yhteistyötä. Tukholman lähistöllä Vallentunassa sijaitseva Paragon-yritys täyttää pulloja DAX-käsidesillä. Paragon toimittaa viikottain 100 000 pulloa (á 500 ml). Toinen yhteistyö on solmittu InPac-yrityksen kanssa, joka täyttää tavallisesti pikkupulloja The Absolut Companylle. 

– Kysyimme, voisivatko he tilapäisesti pullottaa DAX-käsidesiä Absolut Vodkan sijasta, ja se sopi heille, kertoo Patrik Hene. 

InPac toimittaa 50 000 pulloa (á 500 ml) joka viikko. 

Paragonin ja Inpacin pullottama käsidesi valmistetaan Kiillon tuotantolaitoksella Hankasalmella, Suomessa. Kiilto järjesteli tehtaan tuotannon uudelleen, jotta tehdas voisi siirtyä tuottamaan käsidesiä. Hankasalmen tehdas valmistaa tavallisesti kodinpuhdistukseen liittyviä tuotteita. Käsidesi pakataan 920-litraisiin IBC-säiliöihin (International Bulk Container) ja kuljetetaan Suomesta Ruotsiin laivalla. 

Patrik Hene haluaa kiittää kaikkia, jotka ovat toimillaan osallistuneet saippuan ja käsidesin tuotannon kasvattamiseen.– Kaikki osallistuneet ovat, Kiillon Lars Rydingin johtamina, antaneet kaikkensa ja tehneet tuloksia ennätysajassa. Se tuntuu mahtavalta. Tiedämme, että sekä saippua että käsidesi ovat välttämättömiä terveydenhuollolle.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VSxdiGLzV2I