Kiillon liiketoiminta Venäjällä päätökseen

Kiillon kaikkien Venäjän-tytäryhtiöiden myynti on saatu päätökseen Venäjän viranomaisten hyväksyntöjen myötä. Siirtymäaikojen jälkeen Kiilto tai Kiillon brändit eivät tule jatkamaan Venäjällä.

Kiilto alkoi etsiä laillista tapaa poistua Venäjän markkinoilta maaliskuussa 2022. Heinäkuussa 2022 Kiilto ja Bergauf Group pääsivät sopimukseen rakentamisen ja teollisuuden liimojen liiketoimintoja koskevasta yrityskaupasta, jonka myötä AO Kiilto-Klei, OOO Kiilto Family ja OOO Kiilto-Klei Ramenskoe siirtyivät Bergauf Groupin omistukseen. Bergauf Group on yksi Venäjän suurimmista rakennuskemikaalien valmistajista.

Syyskuussa 2022 Kiilto allekirjoitti sopimuksen OOO KiiltoCleanin myynnistä O3 Chemicalsin kanssa. O3 Chemicals on teollisten pinnoitteiden valmistaja, jolla on vuodesta 2020 lähtien ollut ammattisiivous- ja desinfiointiaineita valmistava tehdas Rostovin alueella. 

Kauppojen myötä Kiillon toiminta, mukaan lukien kolme tuotantolaitosta ja noin 200 työntekijää, ovat siirtyneet uusille omistajille. Siirtymä toteutetaan noudattaen pakotteita ja lainsäädäntöä, sekä huolehtien henkilöstön turvallisuudesta.

Yhtiöiden myynnissä ei ole kysymys taloudellisen voiton tavoittelusta, vaan laillisesta tavasta poistua Venäjän markkinoilta. Venäjän osuus Kiillon liikevaihdosta oli noin 10 % vuonna 2021. Kiillon toiminta Valko-Venäjällä on päättynyt keväällä 2022, ja Valko-Venäjän-yhtiön virallinen lopetus tapahtuu helmikuun 2023 aikana.