Kiillon kokonaisvaltainen lattia palveluna -konsepti täydentyy logistisella yritysostolla

Kiilto saa logistiikka- ja pumppukalusto-osaamista hankkimalla osake-enemmistön Kangasalan Pumppauskeskus Oy:stä. Hankinta mahdollistaa palvelukonseptin ketterän ja kokonaisvaltaisen kehittämisen, jonka tavoitteena on valtakunnallinen lattiaurakoinnin verkosto. 

Tulevaisuuden suunnitelmissa vahva kumppaniverkosto  

Kiillon tavoitteena on vahvistaa entisestään rakentamisen liiketoiminnan lattia palveluna -konseptiaan, jota täydentämään haetaan myös aktiivisesti kumppaneita Kiillon lattiaurakointiasiakkaista. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää kumppaniverkosto, joka palvelee rakennusliikkeitä sujuvasti ympäri Suomen.  

”Haluamme kasvattaa ja syventää yhteistyötämme nykyisten lattiaurakointiasiakkaidemme kanssa. Uskomme, että yhdistämällä voimamme verkostoksi voimme yhdessä pysyä mukana kiihtyvässä kilpailussa ja kasvaa parhaaksi kumppaniksi rakennusliikkeille lattiatasoiteratkaisujen osalta Suomessa”, Kiillon rakentamisen liiketoimintajohtaja Miikka Haapa-aho valottaa tulevaisuuden suuntaviivoja. 

Tavoitteena entistä syvempi yhteistyö asiakkaiden kanssa 

Kiillon rakentamisen liiketoiminnan viime vuosina tehtyjen yritysostojen taustalla on ollut systemaattinen tavoite kehittää asiakaslähtöistä palveluliiketoimintaa, vahvistaa Kiillon lattia palveluna -konseptia ja viedä sitä verkostomaiseen suuntaan. Jatkossa Kiilto haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden ostaa pumpattavaa tasoitetta lattiaurakoinnin työkohteisiin kuljetettuna ja pumpattuna sekä rakennusliikkeille kokonaisina urakoina. 

”Oston myötä voimme parantaa pumpputasoitteiden toimitusvarmuutta ja palvelukokonaisuuden laatua entisestään. Lattiaurakointiasiakkaiden ja meidän välisestä yhteistyöstä ponnistavan uudenlaisen palveluekosysteemin kehittäminen on mielenkiintoinen ja tuore idea rakentamisen kentällä Suomessa. Mallia olemme hakeneet Ruotsista, jossa meillä on jo ennestään tämänkaltaista liiketoimintaa”, Haapa-aho kertoo oston taustoista. 

Kangasalan Pumppauskeskus Oy:n voimassa olevat asiakkuudet ja sopimukset hoidetaan sovitusti. Jatkossa sopimuskumppanina rakennusliikkeille ja lattiaurakoitsijoille toimii Kiilto.  

”Helpotamme asiakkaidemme projektienhallintaa nopeamman ja joustavamman reagointikyvyn ansiosta. Rikomme kaavan Suomessa siltä osin, että jatkossa sekä tavarantoimittaja että pumppuautourakoitsija ovat yksi kokonaisuus. Yhdistämme työmenetelmä- ja kemiaosaamisen saumattomaksi kokonaisuudeksi”, Kangasalan Pumppauskeskus Oy:n toimitusjohtaja Pasi Utukka toteaa. 

 

Kiilto 
Kiilto on kasvava yli satavuotias suomalainen perheyritys, jonka visio on vuodessa 2080. Kiilto kehittää, valmistaa ja myy kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen. Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä lähes 1000 henkilöä. Vuonna 2020 Kiillon liikevaihto oli noin 294 miljoonaa euroa. 

Kangasalan Pumppauskeskus Oy 

Kangasalan Pumppauskeskus Oy on vuonna 1987 perustettu yritys. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 päättyneellä tilikaudella 3,5 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää 17 henkilöä. 

 

Lisätietoja: 

Miikka Haapa-aho 
Liiketoimintajohtaja, rakentaminen 
Kiilto 
+358407510813 
miikka.haapa-aho@kiilto.com