Kiillon kiireiset eläkeläiset koolla

Työuran jäädessä taakse moni harmittelee, kun usein samalla myös tiivis yhteys työyhteisöön ja työtovereihin katkeaa. Kiillossa tuota yhteyttä halutaan pitää yllä myös eläkepäivillä. Vanhat Kiiltolaiset kutsutaan säännöllisesti koolle tapaamaan toisiaan ja kuulemaan myös vanhan työnantajan kuulumisia. Tällä hetkellä Kiilto Oy:n ja konsernin emoyhtiön Kiilto Family Oy:n yhteisessä eläkeläistoiminnassa on mukana yhteensä 53 henkilöä.

Iloinen hälinä kaikui Lempäälän Kiillon pääkonttorilla, kun eläkepäiviään viettävät Kiillon vanhat ammattilaiset kokoontuivat jälleen yhteen.

– Mieli on aurinkoinen, vaikka alkukesän sää olikin kurja, aloitti Kiilto Oy:n toimitusjohtaja Antti Nieminen kuulumiskierroksen. Nieminen kertoi kahvittelun lomassa myös Kiillon kuulumisia Suomesta ja ulkomailta, minkä jälkeen jokainen vieras pääsi vuorollaan ääneen.

– Puutarhanhoito on ollut tänä kesänä erityisen helppoa, kun ei ole kasveja paljon tarvinnut kastella, Kiillon entinen talousjohtaja Seppo Nieminen nauratti vanhoja työtovereitaan.

 

Elämänmakuiset eläkepäivät

Hyväntuulinen ja innokas eläkeväki oli yhtä mieltä siitä, että eläkkeellä aika ei käy pitkäksi. Monia piti kiireisenä lastenlasten ja omaisten hoitaminen. Monella kuntoa ja terveyttä riitti vielä myös aktiiviseen ja monipuoliseen liikuntaan. Harrastuksia virkeältä porukalta löytyi meripelastuksesta käsitöihin ja rullahiihdosta tanssimiseen. Työuran jälkeen aikaa on vapautunut myös matkusteluun, remontointiin ja mökkeilyyn.

Tutussa porukassa on helppo jakaa niin ilot kuin surutkin. Vanhenemisen mukanaan tuomat vaivat ryhmässä kohdataan yhteisellä lämpimällä huumorilla:

– Me olemme vaimon kanssa toistemme kävelykeppejä. Naapurit aina sanovat, että onpas ihanaa, kun vanhat ihmiset kävelevät käsi kädessä, mutta me emme ole kertoneet heille todellista syytä käsi kädessä -kävelyyn, yksi eläkeläinen kertoi suu virneessä.