Kesätyössä vastuu ansaitaan vastuuta kantamalla

Hyväntuulinen naurunremakka saa kahvit tärisemään kupeissaan Kiillon lähettämön taukohuoneessa. Eero Koivumäki istuu rennosti hymyillen porukan keskellä. Helmikuussa häntä vielä jännitti. Kiillon kunnossapito-osastolle etsittiin ”vastuuntuntoista, rohkeaa ja reilua Kesä-Kymppiä”, ja Koivumäki oli päättänyt hakea tehtävään. Hakemukseen piti liittää itsestään minuutin mittainen videoesittely, eikä minuuttiin tuntunut millään mahtuvan tarpeeksi sanoja. Sanojen takaa löytyi kuitenkin juuri sopiva henkilö tehtävään.

Kiillon Lempäälän tehtaalla on vuosittain parikymmentä 15–17-vuotiasta koululaista Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelussa hoitamassa erilaisia kiinteistön kunnossapitotehtäviä. Kesä-Kymppi toimii kunnostustöistä vastaavan esimiehen oikeana kätenä. Tehtäviin kuuluu työn suunnittelua ja organisointia, harjoittelijoiden ohjausta sekä käytännön kunnostustöitä.

– Tehtävä kiinnosti minua, koska halusin saada kokemusta työnjohtamisesta ja tutustua samalla Kiiltoon yrityksenä, syksyllä toisen opiskeluvuotensa Tampereen teknillisen yliopiston teknis-luonnontieteellisessä DI-koulutusohjelmassa aloittava Koivumäki kertoo.

Uuden kehittäminen kiinnostaa

Valmistumisen jälkeen Koivumäen tulevaisuudensuunnitelmissa siintää työskentely tuotekehitystehtävissä. Jossain vaiheessa opiskelu ja työ saattavat viedä miehen koripalloharrastuksen houkuttelemana myös rapakon toiselle puolelle Yhdysvaltoihin.

– Olen aina ollut kiinnostunut kehittämään ja keksimään uutta. Luonnontieteiden opiskelu oli minulle luonteva valinta, Koivumäki toteaa.

Itsenäinen työ motivoi

Kun kesätyössä luottamus on molemminpuolista ja päämäärät yhteisiä, vastuuta on helppo antaa ja sitä on myös mieluisa kantaa.

– On ollut hienoa kokea, että jo ihan alusta asti olen saanut vastuuta. Olen saanut suunnitella ja toteuttaa työtäni todella itsenäisesti, Koivumäki kiittelee. – Täällä on rento porukka, joka on ottanut minut todella hyvin vastaan ja luottanut, että hommat hoituvat.

Eeron vinkit kesätyönhakijoille:

1. Kerro aidosti itsestäsi. Älä mieti liikaa, mitä sinun toivotaan kertovan hakemuksessasi.

2. Pistä itsesi rohkeasti peliin. Älä lannistu, vaikka työnhaku ei heti tuotakaan toivottua tulosta.

3. Valmistaudu haastatteluun ottamalla yrityksestä etukäteen selvää. Näin osoitat olevasi aidosti kiinnostunut juuri kyseisestä työpaikasta. Mieti haastatteluun muutama sopiva kysymys valmiiksi.

Tutustu Kiiltoon työnantajana