Käsihygienia ja risteilykokemukset Turku Business Region Ultrahackin teemoina

Turku Business Region Ultrahack on hackathoniin huipentuva kansainvälinen innovaatiokilpailu, jossa haetaan ratkaisuja ja uutta teknologiaa KiiltoCleanin ja Meyer Turun liiketoiminnan kehittämiseen.

Turku Business Region Ultrahack on kansainvälinen, lokakuussa pidettävään hackathon-viikonloppuun huipentuva innovaatiokilpailu. Tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja ja teknologioita, jotka voivat edistää kilpailuun omat toimeksiantonsa tuovien KiiltoClean Oy:n ja Meyer Turku Oy:n liiketoiminnan kehittämistä.

Parhaillaan on käynnissä 24.9. saakka jatkuva haku kilpailuun. Mukaan voi ilmoittautua valmiina tai lisäjäseniä etsivänä tiiminä, mutta myös ”villin kortin” yksityishenkilönä, jolloin osallistuja tuo tarjolle omaa erikoisosaamistaan, kertoo markkinointijohtaja Minna Karhu kilpailun käynnistäneestä Turku Science Park Oy:stä.

Varsinainen Hackathon-kilpailu järjestetään Turun SparkUpissa 12.-14.10.2018. Silloin suoraan tai karsinnan kautta finaaliin valitut ideat hiotaan ja esitellään toimeksiantajayritysten kokoamille tuomaristoille. Voittajille luvassa on rahapalkinnot sekä pilottiprojektit, joissa ideat viedään käytäntöön, Minna Karhu jatkaa.

KiiltoClean on Kiilto Family -konserniin kuuluva johtava suomalainen puhtaus- ja hyvinvointiratkaisujen toimittaja. Tuotevalikoima on suunnattu sekä ammattilaisille että kuluttajille.

Turku Business Region Ultrahackin haasteella haluamme löytää innovatiivisia ratkaisuja käsihygieniaan. Ne voivat olla esimerkiksi digitaalisuuteen perustuvia teknologioita tai huippuluokan muotoilua, mutta tärkeää on, että ne edistävät hyvää käsihygieniaa. WHO:n mukaan hengitystie- ja suolistosairauksien määrää voidaan paremman käsihygienian avulla vähentää 25–30 prosenttia, sanoo Business Development Manager Päivi Godden KiiltoClean Oy:stä.

Meyer Turku toivoo oman haasteensa tuovan ideoita uuden sukupolven risteilyalusten suunnitteluun ja toteutukseen.

Oman työmme ydintä on luovuus. Siksi odotamme niin henkilökunnan kuin matkustajien risteilykokemusta uudistavia ideoita. Idea voi liittyä materiaaleihin, mutta yhtä hyvin se voi olla robotiikan tai tekoälyn hyödyntämistä laivan rakentamisvaiheessa tai risteilyn aikana esimerkiksi uima-allaskansilla, muissa yhteisissä tiloissa tai hyteissä, sanoo Head of Architectural Design Janne Andersson Meyer Turku Oy:stä.

Turku Business Region Ultrahackin järjestävät yhteistyönä Turku Science Park Oy ja käytännön järjestelyistä vastaava Futuretournaments Oy. Teknisenä kumppanina kilpailussa toimii Vincit Oyj. Kilpailulla halutaan vahvistaa Turun seudun kärkialoista etenkin elämysteollisuuden (ExperienceTurku) ja cleantechin (CleanTurku) tunnettuutta ja kilpailukykyä.

Lisätietoja:

Minna Karhu, markkinointijohtaja, Turku Science Park Oy, puh. 040 532 0007, minna.karhu@turkubusinessregion.com

Konsta Weber, Chief Evangelist, Ultrahack, puh. 040 820 4983, konsta.weber@ultrahack.org

Päivi Godden, Business Development Manager, KiiltoClean Oy, puh. 040 733 0043, paivi.godden@kiiltoclean.com

Janne Andersson, Head of Architectural Design, Meyer Turku Oy, puh. 040 505 5283, janne.andersson@meyerturku.fi