Intercleanissa puhtausala verkostoituu aidosti

Joka toinen vuosi Amsterdam muuttuu puhtausalan tärkeimmäksi kohtaamispaikaksi, kun päätöksentekijät ympäri maailman saapuvat Intercleaniin. 60-luvulta lähtien järjestetty tapahtuma on vuosien saatossa muodostunut maailman suurimmaksi siivousbisneksen foorumiksi, jossa otetaan selvää, mitä markkinoiden kehityksen kärjessä tapahtuu. Tänä vuonna Interclean järjestetään 15.-18.5.2018. Osallistujia saapuu 130 maasta ja mukana on monia suomalaisiakin toimijoita, mukaan lukien myös KiiltoClean.

Tapahtumalla on tärkeä rooli KiiltoCleanin markkinajohtajuuden vahvistamisessa Suomessa. Kohtaamme tärkeitä suomalaisia asiakkaitamme ja keskustelemme heidän kanssaan alan uusista tuulista. Vierailemme edeltä varattuna aikoina yhdessä asiakkaidemme kanssa siivousväline- ja -konevalmistajiemme osastoilla, kuten Lindhaus, Cleanfix ja IPC. Tietysti haemme myös itse alan viimeisimpiä uutuuksia ja näemme, mitä yhteistyökumppaneillamme on kehitteillä. Odotan erityisesti, mitä tarjottavaa löytyy Service Designin ja digitaalisten ratkaisujen osalta. Seuraan alalla ja yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia suurella mielenkiinnolla ja Interclean on oivallinen tapahtuma saada yleisluontoinen käsitys siitä, mihin suuntaan puhtausala on seuraavaksi menossa.

Ensimmäisen kerran osallistuin Intercleaniin tasan 30 vuotta sitten. Jo silloin minuun teki vaikutuksen se, miten asiantuntijoiden välinen keskustelu muodosti tapahtuman tärkeimmän ytimen. Siinä, missä siihen aikaan kotimaisissa tapahtumissa kierreltiin ständiltä toiselle ja vaihdettiin muutamia sanoja yhteistyökumppaneiden kanssa, Intercleanissa lujitettiin ammatillisia suhteita ja aidosti verkostoiduttiin. Näytteilleasettajien uusimpia keksintöjä esiteltiin toinen toistaan hienommilla osastoilla, joiden kokoon ja ulkonäköön oli satsattu kovin panoksin.

Vuoden 1988 jälkeen olen osallistunut Intercleaniin lähes joka kerta – vain yksi vuosi on jäänyt väliin. Tapahtuma on kehittynyt vuosien varrella, mutta panostus ja osallistujien kohtaaminen on edelleen keskiössä. Nykyään keskustelu synnyttää toimintaa yhä aikaisemmassa vaiheessa. Aiempina vuosina ratkaisut tarjottiin valmiissa myyntikunnossa viimeistä yksityiskohtaa myöten hiottuina, mutta tänä päivänä alan uutuuksia esitellään yleisölle myös keskeneräisinä. Kiinnostuneet voivat aidosti vaikuttaa, mihin suuntaan kehitystyö etenee. Näin syntyi myös ammattisiivouksen turvallisuutta ja taloudellisuutta parantava Kiilto Evo -annostelujärjestelmämme, joka oli vasta idea Intercleanissa muutama vuosi sitten.

Järjestämme tänä vuonna uudestaan KiiltoClean Happy Hourin, jonka suuri suosio yllätti meidät iloisesti viime kerralla. KiiltoClean Happy Hour on keskiviikkona 16.5.2018 klo 17-19 YIP Fellows Pubissa, Dam-aukion läheisyydessä. Tilaisuudessamme on helppo poiketa messupäivän päätteeksi ennen iltaohjelman pariin siirtymistä. Lämpimästi tervetuloa verkostoitumaan ja viihtymään alan kovimpien tekijöiden kanssa, joita saapuu paikalle niin Suomesta kuin muualta.

Intercleanista kokemuksiaan jakanut Lasse Kantonen johtaa KiiltoCleanin ammattipuhtaus- ja hygienialiiketoimintaa.