Insta ja Kiilto tekemässä yhdessä hyvää nuorten mielenterveyden puolesta

Vallitsevat poikkeusolot ovat lisänneet nuorille suunnattujen mielenterveyspalveluiden kysyntää entisestään.  Pirkanmaalaiset pitkän linjan perheyritykset, Insta ja Kiilto, päättivät keväällä hyväntekeväisyysyhteistyöstä, jonka kohteen yritysten henkilöstöt saivat päättää.  Kymmenen tuhannen euron lahjoitus osoitettiin äänestyksen tuloksena Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry:lle, joka tekee voimavaralähtöistä mielenterveystyötä ja edistää nuorten hyvinvointia.

Kiillon brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja iloitsee, että juuri nuorten tilanne vetosi äänensä antaneisiin.

– Nuorten mielenterveyteen liittyvät kysymykset ovat vallitsevien poikkeusolojen myötä nousseet ajankohtaisemmiksi kuin olisimme voineet kuvitellakaan käynnistäessämme yritystemme välistä yhteistyötä. Voimavarojen kokoaminen, yhdistäminen ja suuntaaminen kriisistä toipumiseen tuntuu nyt äärimmäisen tärkeältä, Solja pohtii.

Soljan mukaan kahden perheyrityksen tuen kohdistaminen juuri nuorille on muutoinkin luontevaa.

– Insta täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja Kiilto saavutti juuri sadan vuoden merkkipaalun. Molempien yritysten kulttuurin ytimessä on pitkälle tuleviin vuosikymmeniin katsominen. Nuoret ovat tulevaisuuden työelämän ja yhteiskunnan rakentajia, Solja sanoo.

Henkilöstö mukaan auttamaan

Insta Groupin hallituksen varapuheenjohtaja Niklas Mattssonin mukaan syrjäytymistä haluttiin aluksi ehkäistä auttaen nuoria löytämään paikkansa työelämässä.

– Omien vahvuuksien tunnistaminen ja työelämätaitojen kartuttaminen voi olla erityisesti syrjäytymisvaarassa oleville nuorille haastavaa. Koronaviruksen aiheuttamat muutokset yhteiskunnassamme muokkasivat kuitenkin akuutin avun tarvetta ja halusimme yksimielisesti vastata siihen, Mattsson toteaa.

– Yeesi tarvitsee tukea vastatakseen verkkotoiminnan kasvaneeseen kysyntään. Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva 12–29-vuotiaille tarkoitettu keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Yeesissä tehtävä ryhmächat puolestaan helpottaa jonotusajan kulumista mielekkäämmin ja mahdollistaa vertaistuen nuorten kesken, Yeesi ry:n toiminnanjohtaja Sonja Raunio kertoo.

Lahjoitus ohjataan Sekasin-ryhmächat-toiminnan mahdollistamiseen. Mattssonin mukaan molemmille yrityksille oli kuitenkin tärkeää pystyä osallistamaan myös henkilöstöä hyvän tekemiseen rahalahjoituksen ohella.

– Riippumatta äänestyksen voittaneesta kohteesta, halusimme tarjota henkilöstölle mahdollisuuden olla mukana auttamassa. Olemme suunnitelleet yhdessä Yeesin kanssa toimintamallin, jossa vapaaehtoiset kiiltolaiset ja instalaiset voivat ilmoittautua halukkaiksi vapaaehtoistyöhön. Uskomme, että henkilöstö kokee mahdollisuuden tällaisena aikana erityisen merkitykselliseksi, Mattsson sanoo luottavaisesti.

Mikä on Yeesi ry?

Suomen ensimmäinen valtakunnallinen nuorten mielenterveysseura Yeesi ry. on nuorisojärjestö, joka edistää nuorten mielenterveyttä nuorilta nuorille -periaatteella. Yeesi tekee tavoitteellista ja osallistavaa yhteistyötä nuorten mielenterveyden hyväksi.  

– Olemme olemassa, jotta nuoret saavat edellytyksiä, taitoja ja mahdollisuuksia vahvistaa omaa sekä toisten nuorten mielenterveyttä arjessa ja yhteiskunnassa, kiteyttää Raunio.

– Elämään kuuluu erilaisia vaiheita, joissa voimavaramme kuluvat ja kertyvät. Nyt jos koskaan ihan jokainen meistä tarvitsee tukea pitääkseen huolta omasta mielenterveydestään.

 

Lisätiedot:

Eeva Solja
Brändi- ja viestintäjohtaja
Kiilto Family Oy

eeva.solja@kiilto.com
050 5020 501

Niklas Mattsson
Hallituksen varapuheenjohtaja
Insta Group Oy
niklas.mattsson@insta.fi