Huomio hammashuollon välineiden hygieniaan

Vain todella puhtaat, desinfioidut ja steriilit hoitovälineet ovat turvallisia käyttää. Kiilto tarjoaa tehokkaan ja toimivan ratkaisun lääkinnällisten laitteiden ja välineiden puhdistukseen ja desinfektioon.

Suun terveydenhuollon haasteena hygieniakäytäntöjen toimivuuden kannalta ovat muun muassa toimenpiteiden luonteen ja vaikeusasteen vaihtelevuus sekä se, että potilaat vaihtuvat usein työpäivän aikana. Hammashoitoyksikössä hygieniatason on oltava niin hyvä, että potilas voidaan aina hoitaa turvallisesti, vaikka potilaalla tai hoitavalla henkilöllä olisi joko oireeton tai tiedossa oleva infektiotauti. Pesu ja desinfiointi on tehtävä käyttötarkoitukseensa soveltuvilla CE-merkityillä valmisteilla / aineilla. Oikeilla aineilla ja tekniikoilla välinehuollossa saavutetaan toivottu lopputulos.

Aseptisella työjärjestyksellä varmistetaan turvallisuus

Siirtymällä puhdistuksessa, desinfioinnissa ja steriloinnissa aina puhtaasta likaiseen päin edeten voidaan varmistaa, etteivät infektiot leviä välineiden välityksellä potilaasta toiseen. Hyvään hygieniaan kuuluu välineiden lisäksi myös käsien hygieniasta huolehtiminen, sillä käsien välityksellä siirtyvät mikrobit ovat terveydenhuollon yksi merkittävimmistä ongelmista.

Pesu ja desinfiointi on tehtävä käyttötarkoitukseensa soveltuvilla CE-merkityillä valmisteilla / aineilla. Oikeilla aineilla ja tekniikoilla välinehuollossa saavutetaan toivottu lopputulos.

Vaiheittain kohti puhdasta lopputulosta

Heti toimenpiteen jälkeen instrumentit voidaan esikäsitellä puhdistamalla ne näkyvästä liasta, jonka jälkeen ne pestään ja desinfioidaan. Esikäsittelyn tavoitteena on välineiden puhdistaminen ja tartuntavaaran poistaminen mahdollisimman pian välineen käytön jälkeen, jolloin välineitä on turvallista käsitellä. Esikäsittely pidentää instrumenttien ja muiden välineiden käyttöikää.

Hammashuollon välineiden puhtausluokan määrää tehtävä toimenpide ja se, minkä kudoksen kanssa instrumentti joutuu kosketuksiin. Puhdistus riittää esimerkiksi käsipeilille ja suojalaseille, jotka eivät ole kosketuksissa potilaan limakalvoon. Puhdistuksessa välineestä poistetaan lika, pöly ja suurin osa mikrobeista. Puhdistus tehdään mekaanisesti likaa irrottavalla puhdistusaineella.

Desinfektion tarkoitus on vähentää mikrobien määrä välineistä niin pieneksi, että ne eivät voi enää aiheuttaa tartuntaa. Desinfektio tehdään joko lämpödesinfektiona pesukoneessa, tai kemiallisesti laajatehoisilla desinfektioaineilla. Suurin osa välineistä voidaan laittaa suoraan pesuun, mutta lämpöherkät tai muuten koneeseen sopimattomat välineet desinfioidaan tartuntavaaran poistamiseksi ennen käsin pesua. Vain puhtaat välineet voi steriloida.

Mahdollisimman pian pesun ja desinfektion jälkeen välineet kuivataan ja huolletaan sekä niiden puhtaus ja käyttökunto tarkistetaan. Välineet, joita ei voida pestä välittömästi käytön jälkeen, voidaan suojata suojageelillä, joka estää bakteerien lisääntymisen ja lian kuivumisen kiinni välineeseen.

Lue lisää tuotteista:

HYDRAGEL ERISAN DES ERISAN OXY+ EASYDES ALU DEKO

Haluatko lisää tietoa tarjoamistamme ratkaisuista ja tuotteista, joilla helpotetaan potilasturvallisuuden takaamista? Ole yhteydessä alueellisiin edustajiimme!

ASIANTUNTIJOIDEMME YHTEYSTIETOIHIN