Golf Handshake aina puhtain käsin

Yleisesti ottaen voi sanoa, että golf yksilölajina, ulkoilmassa ja ilman suurempia kontaktinottoja kanssapelaajaan, on turvallinen urheilulaji ajatellen tartuntatauteja.Auringonpaiste lisää ihon D-vitamiinin tuotantoa ja parantaa vastuskykyä, samoin kuin liikunta, jota kierroksella kertyy useampi kilometri päivässä. Välineet ovat yleensä henkilökohtaisia ja huolletaan asianmukaisesti.

Mahdolliset tartuntatautiriskit liittyvätkin suurimmaksi osaksi käsien välityksellä saataviin mikrobeihin. Palloja noukitaan paljain käsin, välipaloja syödään ja Baja-Majassakin pitänee kesken kierroksen käväistä. Kaikki nämä riskit voidaan torjua hyvällä käsihygienialla. Kierroksen aikana ei ole mahdollisuutta käsien vesi-saippuapesuun ja tällöin alkoholipitoinen käsihuuhde huolehtii tarvittavasta käsihygieniasta. Golfbägin ehdoton lisävaruste on siis käsihuuhdepullo, jota on saatavilla myös pienessä kätevässä 200 ml pakkauksessa tai sitten valmiina yksittäin pakattuina desinfektioliinoina. Liinoilla voi myös puhdistaa palloja tarvittaessa.

Välipalojen laadusta ja säilytyksestä tulee myös huolehtia. Mieluiten energiapatukat ja hedelmät kuin aladobivoileipä kierrokselle mukaan. Ja pese vesipullosi astianpesukoneessa ainakin kerran viikossa. Veden säilytykseen käytetyt astiat kun tuppaavat kasvattavan mikrobeja pinnoillaan, jos kosteutta löytyy.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että orastavaa golf-uraa ei tarvitse lopettaa tartuntatautien pelosta. Puhtain käsin kohti piukkoja putteja ja lentäviä lyöntejä.

Terveisin

KiiltoCleanin Killi