Eveliina Piippo – kilpailuvietti vie pitkälle

Tavoitteellinen urheilija ja yksi Kiillon tukemista nuorista lupauksista on saavuttanut maastohiihdon nuorten sarjoissa jo viisi SM-kultaa ja monta menestystä MM-kisoissa. Tällä kaudella hyvät tulokset ovat tähtäimessä myös naisten sarjan puolella.

Eveliina Piippo nauttii kilpailutilanteesta.

”Kyllä minulla menestyshalua riittää”, Piippo naurahtaa. ”Vaikka pronssikin on hyvä sija, minä haluan tulla maaliin ykkösenä! Kisoissa annan kaikkeni – parhaimmillani olen viestissä, kun joukkuetoverit kannustavat.”

Vapaan tyylin hiihto on 20-vuotiaan Piipon vahvin laji. ”Vapaissa minulla on parhaat mahdollisuudet kärkeen, mutta olen kuitenkin kehittynyt myös perinteisen puolella.”

Piipon tähtäimessä tällä kaudella ovat hiihdon MM-kisat Itävallan Seefeldissä helmi-maaliskuussa. Suomen joukkuevalinta tehdään viime tingassa. 

Tammikuussa ohjelmassa ovat Lahden MM-kisat 19.-21.1., joissa Piippo kilpailee alle 23-vuotiaissa perinteisen hiihtotavan sprintissä sekä 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

”Nyt on ensimmäinen vuosi, kun kilpailen myös yleisessä sarjassa 23-vuotiaiden joukossa, se asettaa tietenkin uudenlaisia haasteita.”

Päätavoitteekseen Piippo on asettanut vuoden 2022 talviolympialaiset Pekingissä.

Ammattina urheilija

Piippo suoritti lukion Vuokatissa harjoittelemisen ja kilpailemisen ohessa. Ylioppilaaksi hän valmistui joulukuussa 2017, ja siitä alkaen urheilu on ollut hänelle ammatti. Vuokatti Ski Team Kainuun urheilija Eveliina Piippo asuu nykyisin Rovaniemellä, mutta harjoittelee sopivissa väleissä myös lapsuuden paikkakunnalla Pirkanmaalla.

”Tulevaisuudessa ajatuksenani on pyrkiä lääkikseen tai biotekniikkaa opiskelemaan. Urheilun ohella on hyvä olla muitakin suunnitelmia.”

”Nyt olen löytänyt hyvän rytmin ja tasapainon harjoittelun ja vapaa-ajan välillä, olen omaksunut ammattiurheilijan rutiinit. Vapaa-ajalla luen, teen koulutehtäviä ja hoidan myös perheeni kahta bichon frisé -koiraa.”

Kiilto on tukenut Eveliina Piipon hiihtäjäuraa usean vuoden ajan. Piippo jakaa samat arvot Kiillon kanssa; työ ympäristön hyväksi ja kotimainen tuotanto ovat kestävän kehityksen kannalta tärkeitä tekijöitä.

Urheilijana Piippo on analyyttinen, harjoittelua hiotaan aiempien suoritusten opetuksilla. ”Vuosien myötä olen myös huomannut, miten paljon tästä ammatista pidän. Hiihtämisen ja kilpailemisen iloa ei kannata kadottaa. Se, että muistaa pitää hauskaa, kulkee käsi kädessä menestymisen kanssa.”

Lisää aiheesta: