Emballator Metal Group laajentaa Suomeen

Ruotsalainen Emballator Metal Group on ostanut suomalaisen kilpailijansa Metalpak Oy:n koko osakekannan lempääläiseltä Kiilto Family Oy:ltä.

”Olemme iloisia siitä, että saamme jatkossa työskennellä arvostetun kilpailijamme kanssa”, sanoo Emballator Metal Groupin CEO Mats Nilsson. ”Tämä edesauttaa strategista tavoitettamme vahvistaa markkina-asemaamme Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä.”

Emballator Metal Group, osa ruotsalaista Herenco Groupia, on hankkinut suomalaisen kilpailijansa Metalpakin koko osakekannan. Emballator Metal Group valmistaa ja markkinoi metallipakkauksia pääosin maali- ja kemianteollisuudelle, ja sen pääkonttori sijaitsee Ulricehamnissa, Ruotsissa. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 55 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 200.

Metalpak on metallipakkauksia valmistava yritys Lempäälässä, joka työllistää 37 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on n. 10 miljoonaa euroa. Yrityksen osakekannan myi sen pitkäaikainen omistaja, pääosin kemianteollisuuden alalla toimivan Kiilto Family -konsernin emoyhtiö Kiilto Family Oy.

”Suomi on meille tärkeä markkina-alue ja strategisesti tärkeä tuotantomaa. Haluamme vahvistaa markkina-asemaamme Suomessa. Tulevaisuudessa suunnittelemme laajentavamme toimintaamme Venäjälle ja Baltian maihin”, selvittää Mats Nilsson. Metalpakin vahva asema elintarviketeollisuudessa luo kehittymismahdollisuuksia Emballator Metal Groupille.

”Metalpak on hyvin hoidettu, osaava ja menestyksekäs yritys, jolla on merkittävä osuus markkinasta. Emballator Metal Group tarjoaa Metalpakille nykyistä laajemman kasvamisen ja kehittymisen mahdollisuuden”, kommentoi Kiilto Family Oy:n CEO Erkki Solja.

”Olemme vakuuttuneita, että yhdistämällä osaamisemme voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Tämä on kasvumahdollisuus sekä liiketoiminnallemme että työntekijöillemme”, päättää Mats Nilsson.

Lisätietoja:

Erkki Solja, CEO
Puh: +358 (0) 500 700 577
E-mail: erkki.solja@kiilto.com
www.kiilto.com

Mats Nilsson, CEO
Puh: +46 (0) 70 356 30 02P
E-mail: mats.nilsson@emballator.se
www.emballatormetalgroup.se