Asumisen kestäviä ratkaisuja Mikkelissä

Mikkelin Asuntomessut jatkuvat aina 13.8. saakka. Sen jälkeen keskellä postikorttimaista Suomi-maisemaa sijaitsevat talot muuttuvat oikeiksi kodeiksi ja niiden asukkaat pääsevät kantamaan omat tavaransa uutuuttaan kiiltäviin neliöihin. Alkaa valittujen ratkaisujen testaus arjen asumisessa.

Kiillon tuotteisiin on luotettu tänäkin vuonna useassa kohteessa. Yksi niistä on sisustuslehtien sivuillakin runsaasti palstatilaa saanut kohde on nro 5, uniikki Wave, jonka märkätiloissa on käytetty Kiillon Kerafiber –vedeneristysjärjestelmää. Kautta linjan talossa huokuva panostus laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin antaa ihastusta keränneessä kylpyhuoneessa kylpijälle rauhan nauttia arjen luksuksesta. Kiilto Kerafiber Vedeneriste on mikrokuituvahvistettu, 1-komponenttinen vedeneriste märkätilojen laatoitettaville pinnoille sisätiloissa. Tuote on ruiskutettavissa, mikä helpottaa ja nopeuttaa tuotteen käyttöä ja koko vedeneristysvaihetta. Kohteessa on käytetty myös järjestelmään kuuluvia saumalaasteja lattioissa ja seinissä. Saumalaastiväreistä on valittu vaaleanharmaa 43 ja lattiasaumalaasteiksi hiilenharmaa 248 sekä harmaanruskea 238.

Samassa kohteessa on kaunis, hyvin rakennuksen tyyliin sopiva tammiparketti, joka on liimattu alustaan Kiilto Flex Parkettiliimalla. Tuote on vedetön parkettiliima, joka sopii erityisesti lautaparketin sekä sauva- ja lankkuparketin kiinnitykseen. Sen etuna on elastinen ja kestävä lopputulos. Kohteen numero 8, Villa Saimaanhelmi, lautaparketti on kiinnitetty samalla tuotteella. Waven lattian tiivistyksissä ja liikuntasaumoissa on käytetty Kiiltofix Masa Liima-ja tiivistysmassaa.


Kohde nro 16 on Asunto Oy Saimaan Ateljee, joka koostuu kahdesta paritalosta. Myös sen märkätilat, sauna sekä kodinhoitohuone on toteutettu Kerafiber-märkätilajärjestelmällä. Saimaan Ateljeen suunnitteluun on saatu ajatuksia maasta, vedestä ja ilmasta. Sauna- ja pesutilat yhdistävät kauniisti puuta ja kiveä henkien rauhallisuutta sekä laadukkuutta. Kauniisiin vaaleihin tiloihin on osuvasti valittu saumalaastiksi Kiillon sävy 39 marmorinvalkoinen ja lattioissa on käytetty laatan värin mukaista lattiasaumalaastisävyä, 243 vaaleanharmaa. WC:stä väreistä löytyy enemmän kontrastia ja siellä mustan dramaatisen laatoituksen täydentää samanvärinen saumalaasti, sävy 50. Asunnon kuivissa tiloissa Kiillon tuotteisiin on luotettu esimerkiksi seinien ja kattojen tasoituksissa. Tasoituksen jälkeen pinnat on maalattu tai pintakäsitelty.

Kohteessa numero 8, Villa Saimaanhelmi, on pesuhuoneessa kaunista ja eleetöntä designia edustava seinän viereen asennettu lattiakaivo. Persoonallista ilmettä lisää se, että pesutilan kaikki laatat ovat samaa kokoa, 600mmX600mm. Myös tämän kohteen märkätiloissa on käytetty Kerafiber-märkätilajärjestelmää. Lattialaatat on kiinnitetty Kiilto Floorfix DF Lattialaattalaastilla.

Kiilto KeraPro on pikavedeneristysjärjestelmä, jota on käytetty kohteessa nro 30. Se on erittäin nopea ja kaikki työvaiheet huomioiva järjestelmä sisätilojen vedenerityksiin. Järjestelmässä hyödynnetään keskenään yhteensopiviksi testattuja saman valmistajan tuotteita pohjasta pintaan. Siihen kuuluu vedeneristeen lisäksi, pohjustustuotteita, lattiatasoitteita, saumausaineita, seinätasoitteita sekä laattojen kiinnitystuotteita liimoista laasteihin. Tässä kohteessa myös eteiseen on valittu tuotteet Kiillon valikoimasta ja laatoitukset on tehty Kiillon Link-järjestelmällä. Lisäksi seinien tapetointiin on käytetty Kiilto Nowoa ja roiskekatto on toteutettu Kiilto LH Pintatasoitteella.

Rakentamisessa tärkeintä on tuotteiden toimivuus, niiden käytön vaivattomuus sekö laadukas lopputulos. Kiillon tuotteet ovat testattuja ja kestäviä, ammattilaisen avuksi ja asukkaan viihtyvyyden sekä turvallisen asumisen mahdollistamiseksi. Kaikille messukävijöille Kiilto toivottaa inspiroivia messuja, kaikille messukohteidemme uusille asukkaille sanomme Tervetuloa kotiin.