Ammattilainen pääsi nopeasti jyvälle KeraSafen asennuksesta

KeraSafe-vedeneristysjärjestelmä koettiin helpoksi ja ripeäksi asentaa Suomen ensimmäisessä KeraSafe-kohteessa Porissa.

Aurinkorannan kerrostalotyömaalla eristettiin KeraSafe-järjestelmällä kosteita tiloja yhden asuinkerroksen verran. Kokemusten perusteella työmaan vastaava mestari Tomi Setälä Lemminkäiseltä mieltää asentamisen vaivattomaksi.

”Jos on ikinä tapetoinut, osaa varmasti asentaa KeraSafe-vedeneristysvuodat seiniin. KeraSafea kehuttiin nopeaksi asentaa ja sellaiseksi se totuttelun jälkeen osoittautui”, Setälä toteaa.

Kiillon aluepäällikkö Jarmo Peltosen mukaan normaalin vedeneristyksen tekemiseen menee 30 neliön kylpyhuoneessa noin päivä.

”KeraSafe-järjestelmällä tehtäessä ammattilainen tekee päivässä 2-4 kylpyhuonetta”, Peltonen toteaa järjestelmän säästövaikutuksista.

Vedeneristys kerralla kuntoon

KeraSafe-vedeneristysvuodan paksuus on noin 0,6 millimetriä. Vaadittu eristyskerros on siis aina vakio, mikä auttaa myös rakennusvalvonnan tahoa. Ensin levitetään liima seinään, minkä jälkeen vuota asetetaan paikoilleen. Nurkkavahvikkeiden ja läpivientikappaleiden asentamisen jälkeen eristys on kuivumista vaille valmis.

Esivalmisteluissa tarkkuus on valttia. Pintojen pitää olla hyvin puhdistetut ja tasaiset, sekä alustojen imurointi on suoritettava huolellisesti. Vuodat asennetaan viisi senttiä toistensa päälle, ja asennuksen helpottamiseksi kohdistuslinja on merkitty.

 


 

”Jos vuotaan sattuu tulemaan ryppy tai reikä, voi sen helposti paikata. Silloinkin asentamisessa pätee viiden sentin sääntö ja kiinnitys tehdään KeraSeal-saumaliimalla”, Peltonen sanoo.

KeraSafe-järjestelmän halkeamien silloituskyky on korkeinta kategoriaa 3. Jos laatta hajoaa, ja se pitää vaihtaa, ei eriste mene helposti rikki, ja laatan vaihtaminen käy helposti.

Hyvien kokemusten ansiosta KeraSafea voidaan Setälän mukaan käyttää tulevillakin työmailla:

”Sen asentamisesta pääsee ripeästi jyvälle, ja itse työ sujuu nopeasti.”

 

Kuvat: Juha Sinisalo

Kiilto KeraSafe

Kiilto KeraSafe on vesi- ja höyrytiivis vedeneristyskalvo märkätilojen vedeneristykseen. Se sopii käytettäväksi levy- ja kivirakenteiden kanssa. KeraSafella saadaan valmis vedeneristys yhdellä työkerralla. KeraSafe on helppo ja nopea asentaa, ja saatu kalvonpaksuus on aina oikea.