Kiilto HS
Silyylimodifioitu liimamassa

Kiilto HS on 1-komponenttinen silyylimodifioitu liimamassa metallien, lasikuidun ja eri muovilaatujen liimauksiin laiva-, vene- ja kuljetusvälineteollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Erittäin nopea
  • Ei sisällä isosyanaatteja ja liuottimia
  • Hyvä kemikaalienkesto
  • Kestää hyvin säärasitusta ja UV-säteilyä
  • Päälle maalattavissa

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Yksikomponenttinen Kiilto HS on uuteen polymeeriteknologiaan perustuva, erittäin nopeasti sitova elastinen liima- ja tiivistysmassa. Tuote sopii useiden eri materiaalien kiinnittämiseen ja tiivistämiseen nopeaa kovettumista vaativissa rakenneliimauksissa. Kiilto HS tarttuu erilaisiin kivipintoihin, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Eri muovi- ja kumilaaduilla on syytä tehdä tartuntakoe ennen varsinaista käyttöä. Erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Elastinen, silti mekaanisesti luja sauma. Ei sisällä isosyanaatteja, PVC:a eikä liuottimia. Lähes hajuton. Hyvä kemikaalien kestävyys (laimeat liuokset). Kestää erittäin hyvin säärasituksia ja UV-säteilyä. Lähes kutistumaton. Päällemaalattavissa useimmilla maaleilla (tee aina maalauskoe).

PakkauskokoTuotekoodi
Kiilto HS musta 600 ml T2447.933
Kiilto HS valkoinen 286 kg/200 l T2446.200
Kiilto HS valkoinen 600 ml T2446.933
Tiheys/ominaispaino

n.1.55 kg/dm³

Värit

valkoinen, musta

Leikkauslujuus

-RST/RST 3.5 N/mm²

Murtolujuus

2.3 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

160 % (DIN 53504)

Kovuus

Shore A 60

Viskositeetti

3 milj. mPas (BrookField H-Path T-F/2,5 +20 °C)

nahoittumisaika

5 min (23 °C/50 % RH)

läpikovettuminen

3 mm/vrk, n.10 mm/ 7 vrk (23 °C/50 % RH)

Käyttölämpötila

+1 … +40 °C

Pakkauskoot

600 ml makkara (valkoinen), 600 ml makkara (musta)

Lämmönkesto kuivana

-40 … +90 °C

Varastointi

Avaamattomana (+10 - +25) °C lämpötilassa 18 kuukautta.

Käyttöohje

Tiivistettävät/liimattavat pinnat on puhdistettava epäpuhtauksista ennen tuotteen levitystä. Poista metallikiinnike pihdeillä tai leikkaa makkaran pää auki. Laita makkara puristimeen ja aseta pursotuskärki paikoilleen. Leikkaa ja muotoile kärki halutun saumanleveyden ja -muodon aikaansaamiseksi. Levitä käsi- tai paineilmatoimisella pistoolilla ja tasoita tarvittaessa kostutetulla lastalla. Liimattaessa suuria yhtenäisiä pintoja tai erityisen kuivissa olosuhteissa suosittelemme kevyen vesisumutuksen (n. 5-10 g/m²) käyttöä. Sulje pakkaus huolellisesti käytön jälkeen. Kovettumaton tuote voidaan poistaa ksyleenillä tai asetonilla, kovettunut tuote vain mekaanisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.