Kiilto F
Silyylimodifioitu liimamassa

Kiilto F on 1-komponenttinen silyylimodifioitu liimamassa metallien, lasikuidun ja eri muovilaatujen liimauksiin ja tiivistyksiin vene- ja kuljetusvälineteollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Suuri lujuus
  • Ajoneuvojen lasiliimauksiin
  • Ei sisällä isosyanaatteja ja liuottimia
  • Hyvä kemikaalienkesto
  • Kestää hyvin säärasitusta ja UV-säteilyä
  • Päälle maalattavissa

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Tuote sopii erityisesti lasikuidun ja metallien kiinnittämiseen sekä tiivistämiseen nopeaa kovettumista ja suurta lujuutta vaativissa rakenneliimauksissa. Soveltuu myös sivulasien tms. kiinnittämiseen ajoneuvoteollisuudessa. Rakennusmateriaalien M1-päästöluokitus. Elastinen, silti mekaanisesti luja sauma. Korkea viskositeetti. Nopeasti sitova. Lähes hajuton. Lähes kutistumaton. Päälle maalattavissa vesiohenteisilla lateksi - ja liuotinohenteisilla maaleilla.

PakkauskokoTuotekoodi
Kiilto F musta 600 ml T2448.933
Tyyppi/sideaine

silyylimodifioitu polymeeri

Tiheys/ominaispaino

n.1.45 kg/dm³

Värit

musta

Leikkauslujuus

- RST/RST 4.2 N/mm²

Murtolujuus

3.0 N/mm² (DIN53504)

Murtovenymä

250 % (DIN53504)

Kovuus

Shore A 55

Viskositeetti

n. 12 milj. mPas (BrookField H-Path T-F/0,5 +20°C)

Avoin aika

n. 10 min (23°C/50 % RH)

nahoittumisaika

n. 10 min (23°C/50 % RH)

läpikovettuminen

3 mm/vrk, n.10 mm/ 7 vrk (23°C/50 % RH)

kosketuskuiva

n. 45 min (23°C/50 % RH)

Käyttölämpötila

+1 … +40°C

Pakkauskoot

600 ml makkara

Lämmönkesto kuivana

-40 … +90°C jatkuvasti,
+180°C / 60 min

Varastointi

Avaamattomana (+10 - +25 )°C lämpötilassa 12 kuukautta.

Käyttöohje

Käytettävien materiaalien on oltava pölyttömiä, kuivia sekä puhdistettuja rasvasta ja öljystä. Liimattaessa suuria yhtenäisiä pintoja tai erityisen kuivissa olosuhteissa suosittelemme kevyen vesisumutuksen (n. 5-10 g/m²) käyttöä. Pintojen puhdistuksen suosittelemme Kiilto Cleaner 303:a ja esikäsittelyyn Kiiltoflex Metalliprimeria. Kovettumaton tuote voidaan poistaa ksyleenillä tai asetonilla, kovettunut tuote vain mekaanisesti.
Lasin liimaus: Liimattavassa lasissa tulee olla musta keraamisuojaus liimauksen kohdalla. Liimattavat materiaalit puhdistetaan rasvasta ja öljystä Kiilto Cleaner 303:lla. Molemmat liimattavat pinnat käsitellään Kiiltoflex Metalliprimerilla, jonka annetaan kuivua vähintään 10-15 min. Kiilto F levitetään lasin mustalle keraamisuojaukselle, jonka jälkeen lasi painetaan liiman avoimen ajan aikana runkoa vasten huolellisesti. Liimauksessa käytetään korokepaloja siten, että liimasauman vahvuudeksi muodostuu 3-5 mm.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu