Kestopur PL 110/8
1-komponenttinen polyuretaaniliima

Kestopur PL 110/8 on 1-komponenttinen polyuretaaniliima metallien ja eristemateriaalien liimaukseen kerroslevyrakenteissa laivateollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Ei sisällä liuottimia
  • Soveltuu koneelliseen levitykseen

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopur PL 110/8 on erittäin nopea ohutviskooottinen 1-komponenttinen polyuretaaniliima, joka kovettuu kosteuden avulla. Liima vaahtoaa voimakkaasti. Käyttökohteena mm. puun, metallin, eristysmateriaalien ja lasikuitulaminaatin liimaus. Liiman soveltuvuudesta käytetyille materiaalille ja tartunnasta on varmistauduttava riittävin esikokein. Alhaisen viskositeettinsa ansiosta tuote soveltuu hyvin koneelliseen levitykseen. Kovettumisreaktiossa muodostuu kaasua, minkä vuoksi ainakin toisen liimattavan pinnan tulee olla läpäisevä. Tuote ei sisällä liuottimia.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopur PL 110/8 220 kg/200 l T2423.200
Tyyppi/sideaine

Polyuretaani

Tiheys/ominaispaino

n. 1.4 kg/dm³

Värit

beige

Viskositeetti

n. 10 000 mPas (Brookfield RVT, 20°C)

Avoin aika

max. 9 min (20°C, vesisumu)

Liiman levitysmäärä

150...300 g/m² materiaalista riippuen

Puristusaika

n. 4-5 min (65°C, vesisumu)

Varastointi

Avaamattomana +20 °C lämpötilassa 6 kuukautta ja +30 °C lämpötilassa max. 3 kuukautta.

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Liimattavat pinnat puhdistetaan hapettumista, rasvasta ym. liasta Kiilto Cleaner 303:lla ja/tai hiomalla. Huolellisesti puhdistettu pinta voidaan karhentaa tarttuvuuden parantamiseksi. Hiontapöly on poistettava huolellisesti ennen liimausta. Levitä liima yksipuoleisesti tasaiseksi kerrokseksi. Liiman pinnalle sumutettu ohut vesikerros (5-10 g/m²) lyhentää puristusaikaa. Poista tuoreet liimatahrat kuivalla rievulla ja puhdista pinnat asetonilla tai ksyleenillä. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi huoneenlämpötilassa; liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +5…+10°C), mutta tällöin kovettuminen hidastuu oleellisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.